Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Hükümet'ten son dakika Af açıklaması

Devlet Bahçeli'nin 'Af' teklifimizi beklemeye alıyoruz açıklamasını TRT Haber Canlı yayında değerlendiren AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuç konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 05 Aralık 2019 19:15

Devlet Bahçeli'nin 'Af' teklifimizi beklemeye alıyoruz açıklamasının ardından TRT Haber canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuç önemli açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş af yasasıyla ilgili şunları söyledi:

Sayın Bahçeli büyük bir devlet adamlığıyla bu işin başında sonuna kadar Cumhur İttifakı'nın eksiksiz sancısız yürümesi için çaba sarf etti. Parlamento'da da MHP'den bu desteği görüyoruz. Dolayısıyla bu konularda MHP ile de görüşerek hareket ediyoruz. Hatta daha geniş ittifaklar bir araya gelmek isteriz. Bunlar önemli yasalar. Hazır Adalet Bakanlığı'nın infaz yasasıyla ilgili çalışması neredeyse son aşamaya gelmişken Devlet Bey tekliflerini beklemeye aldığı açıkladı. Önümüzdeki günler MHP grubu ile müzakere yapılıp adımlar da atılır. Bu durum AK Parti'nin teklifine destek verilmediği anlamına gelmez. Görüşmeler yapılarak bu anlamda en geniş ittifak bu yasaların Meclis'ten geçmesini arzu ederiz.

Yorumlar