Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Huggy Wuggy nedir? Huggy Wuggy nasıl bir oyun, zararlı mı?

Huggy Wuggy oyuncakları son zamanlarda oldukça popüler. Dijital bir oyunun karakteri olan Huggy Wuggy'nin itici görüntüsünü yetişkinler beğenmese de çocuklar arasında oldukça popüler. Diğer yandan Huggy Wuggy, İtalya’da yasaklandı, Türkiye’de de yasaklanması için kampanyalar başlatıldı. İşte Huggy Wuggy hakkında merak edilen detaylar…

Abone ol
Abone ol 15 Kasım 2022 22:30

Huggy Wuggy hakkındaki şikayetler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Özellikle ilkokullarda görev yapan öğretmenler, Huggy Wuggy oynayan çocuklardaki davranış değişikliklerine dikkat çekiyor. Huggy Wuggy nedir? Huggy Wuggy nasıl bir oyun? Zararlı mı? İşte detaylar…

HUGGY WUGGY NEDİR?

Huggy Wuggy, dijital bir oyun. Mobygames tarafından üretilen bir korku video oyunundaki Poppy Playtime’ın 1. bölümündeki antagonisttir. (Asıl karakterin zıttı)

Oyundan örnek alınarak tasarlanan Huggy Wuggy karakterleri sadece çocukların ellerindeki peluş oyuncaklarla kalmayıp aynı zamanda kalemlikler, çantalar ve suluklar gibi bir çocuğun kullanabileceği her türlü materyalin üzerinde bulunuyor.  

Huggy Wuggy, mavi, ince keskin dişli canavar ve üçgen bir kafaya sahip uzun kolları olan bir canavar olarak temsil ediliyor.

HUGGY WUGGY NASIL BİR OYUN?

Huggy Wuggy oyununda terk edilmiş bir oyuncak fabrikasında hayatta kalmaya çalışılan intikamcı oyuncaklar bulunur. Oyuncu, korkutucu oyuncaklara yakalanmamaya çalışılır.

Sevimli görünen mavi peluştan Huggy Wuggy, ilk önce çocuklara dev bir kaide üzerinde duran statik bir karakter olarak görünür. Oyunun ilerleyen aşamalarında Huggy Wuggy kaideden kaybolur ve hızlı bir şekilde katil bir 9 metrelik canavara dönüşür ve oyuncuyu yaratıldığı terk edilmiş oyuncak fabrikasının havalandırma deliklerinden kovalarken keskin dişlerini ortaya çıkarır. Konuşmayan Huggy Wuggy, gülerek kişileri korkutur, oyuncuyu eğer yakalarsa ölür.

 

HUGGY WUGGY ZARARLI MI?

Huggy Wuggy’nin yarattığı etkilere bakarak zararlı olduğunu söyleyebilmek çok kolay. Zira İtalya’da 6 yaşındaki bir çocuk 3 yaşındali kardeşini Wuggy’nin yaptığı gibi boğarak öldürmeye çalıştı.

Çocuk ve Ergen Psikoloğu Irmak Kerimoğlu hem kendi kızlarının deneyimi hem de ebeveynlerden arka arkaya gelen sorular sebebi ile oyunu-oyuncakları incelemiş: “Oyunda çok belirgin şekilde korku ve şiddet öğeleri var. Bu ve benzeri oyun ve oyuncakların kaygıyı tetiklemesi, günlük rutini; uyku, yeme, içme, tuvalet gibi düzenleri bozma ihtimali çok yüksek” uyarısı yapıyor.

Etiketler huggy wuggy
Yorumlar