Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

HSK KPSS Puanı İle En Az Lise Mezunu 25 Memur Alımı Başlıyor

HSK KPSS Puanı İle En Az Lise Mezunu 25 Memur Alımı Başlıyor Hakimler ve Savcılar Kurulu bayram öncesinde 25 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını ilan etmişti.Başvuru Süreci bayram tatilinden hemen sona başlayacak!

Abone ol
Abone ol 08 Haziran 2019 00:45

HSK KPSS Puanı İle  En Az Lise Mezunu 25 Memur Alımı Başlıyor

Hakimler ve Savcılar Kurulu bayram öncesinde 25 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını ilan etmişti.Başvuru Süreci bayram tatilinden hemen sona başlayacak!

Hakimler ve Savcılar Kurulu memur personel alımı yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış olan ilana göre HSK 25 kişilik boşluk ile alım yapacağını ilan etmişti. Söz konusu ilan için başvuru süreci bayram tatilinden hemen sonra yani 10 Haziran 2019 tarihi tarihi itibari ile birlikte başlayacak. Peki HSK hangi pozisyonda memur alımı yapacak? Kimler başvuru yapabilecek? Nasıl Başvuru yapılacak? İşte İşin Olsa ekibi olarak sizlere tüm detayları veriyoruz.

HSK 25 MEMUR ALIMI DETAYLARI NEDİR?

Hakimler ve Savcılar Kurulu 25 kişilik boş kadrosu ile memur pozisyonunda sözleşmeli olarak büro memuru alacağını belirtti. Söz konusu ilana başvuru yapacaklardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak. Lise mezunu olanlardan KPSSP94, Ön Lisans mezunu olanlardan KPSSP93 ve Lisans mezunu olanlardan KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartları aranacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) dışında bazı niteliklerde aranıyor. Bu yönde adayların başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranır.

Özel olarak ise, Fakülte/yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret ya da bilgisayar bölümlerinden mezun olmakveyaen az lise ve dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı ya da kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR 10 HAZİRAN 2019 BAŞLIYOR!

Hakimler ve Savcılar Kurumu 25 sözleşmeli memur alımı için başvurular 10 Haziran 2019 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 14 Haziran 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Başvurular, Hakimler ve Savcılar Kurulu resmi internet sitesi olan www.hsk.gov.tr adresi üzerinden temin edilecek başvuru formu ile birlikte ve istenen belgeler ile birlikte Hakimler ve Savcılar Kuruluna şahsenveyaburaya gönderilmek üzere Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonlarına müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca sizinle aşağıda başvuru formu ve ilanın tam metnini paylaşıyor olacağız.

İlanın tam metnine ulaşmak TIKLAYIN

2019 yılı 4/B Sözleşmeli Büro Personeli İş Talep Formu indirmek için TIKLAYIN




Yorumlar