Anasayfa /  Foto Galeri

Hrant Dink ölüm yıl dönümünde anılıyor: Hrant Dink kimdir, nasıl öldürüldü?

Hrant Dink’in hayatı, kariyeri ve ölümüne ilişkin detaylar vefatının 15. yılında da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Hrant Dink kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte Hrant Dink hayatı hakkındaki bilgiler...

Hrant Dink ölüm yıl dönümünde anılıyor: Hrant Dink kimdir, nasıl öldürüldü? - Sayfa 1

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan ve 19 Ocak 2007’de silahlı saldırı sonucu öldürülen gazeteci Hrant Dink 13. yılında anılıyor. Peki Hrant Dink kimdir? Aslen nerelidir? İşte Hrant Dink’in biyografisi.

Hrant Dink ölüm yıl dönümünde anılıyor: Hrant Dink kimdir, nasıl öldürüldü? - Sayfa 2

1954 yılında dünya gelen Hrant Dink, anne ve babasının 1961 yılında İstanbul'a taşınmalarının ardından boşanmaları nedeniyle iki kardeşi ile birlikte Gedikpaşa’daki Ermeni Yetimhanesi'ne yerleştirildi.

Hrant Dink ölüm yıl dönümünde anılıyor: Hrant Dink kimdir, nasıl öldürüldü? - Sayfa 3

Hrant Dink bu sırada Türkiye'de gelişmekte olan sol siyasetten etkilendi ve Türkiye Komünist Partisi / Marksist-Leninist çizgisinde siyaset yapmaya başladı. O yıllarda, örgüt ile Ermeni cemaatinin ilişkilendirilmesini önlemek amacıyla ismini mahkeme kararı ile Fırat olarak değiştirdi.

Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde zooloji eğitimi aldı. Bir süre sonra yetimhanede birlikte büyüdükleri Rakel ile evlendi.

Hrant Dink ölüm yıl dönümünde anılıyor: Hrant Dink kimdir, nasıl öldürüldü? - Sayfa 4

Kardeşleriyle birlikte açtığı yayınevi ve kırtasiye işlerini sürdürürken Hrant Dink, eşi Rakel’le kendileri gibi Anadolu’dan gelen kimsesiz ve yoksul çocukların yetiştiği Tuzla Ermeni Çocuk Kampı’nı yönetmeye başladı. Açılışından 21 yıl sonra kampa devlet el koydu. Askerliğini Denizli Piyade Alayı'nda sekiz ay kısa dönem er olarak yaptı.