Anasayfa /  Foto Galeri

Hızlı yaşlandıran 7 alışkanlık açıklandı

Kimse olduğundan daha erken yaşlanmayı ve yaşından büyük görünmeyi istemez. Herkes cildinin daha parlak, yüzünün daha genç görünmesini ister. Fakat bazı kötü alışkanlıklar, farkında olmasanız da yaşlanmayı hızlandırabilir.

Hızlı yaşlandıran 7 alışkanlık açıklandı - Sayfa 1

Elbette kimse sonsuza kadar genç kalamaz. Yine de yaşlanma belirtilerini ertelemek sizin elinizde. Birçok insan kötü alışkanlıklara sahip olsa da düzenli olarak kötü seçimler yapmak uzun vadede yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Gelin yaşlanmayı hızlandıran kötü alışkanlıklar nelerdir birlikte inceleyelim.

Hızlı yaşlandıran 7 alışkanlık açıklandı - Sayfa 2

1. Sık sık alkol tüketmek

Alkol, ölçülü miktarda tüketildiğinde vücudu çok fazla olumsuz etkilemez. Ancak sık sık alkol tüketmek, vücudun susuz kalmasına neden olur. Bu ise cildin nemini kaybetmesine neden olarak kırışıklık gibi belirtilerin daha hızlı ortaya çıkmasıyla sonuçlanır. Öte yandan fazla alkol tüketmek karaciğerinize zarar vererek vücudun enzim ve protein üretmesini engeller.

Hızlı yaşlandıran 7 alışkanlık açıklandı - Sayfa 3

2. Pipet kullanmak

Doktor Debra Jailman, ara sıra pipet kullanmanın önemli olmadığını, fakat düzenli olarak pipet kullanmanın ağız çevresinde kırışıklıklara neden olabileceğini söylüyor. Benzer şekilde sigara tüketirken de aynı ağız hareketi yapıldığı için, çok fazla sigara tüketen kişilerin ağız çevresi daha hızlı kırışmaya başlar.

Hızlı yaşlandıran 7 alışkanlık açıklandı - Sayfa 4

3. Çok fazla ekrana bakmak

Plastik cerrah Alexis Parcells; telefon, tablet ya da bilgisayara uzun süre bakmanın özellikle boyun çevresinde doğal olmayan kırışıklıklara neden olduğunu söylüyor. Ek olarak bu cihazlara bakarken insanlar kaşlarını çatma eğiliminde oluyorlar. Bu da göz çevresi ve alın bölgesinde zamanla kırışıklık oluşmasına neden oluyor. Eğer teknolojik cihazlarla çok fazla haşır neşir oluyorsanız, cihazları göz hizasında tutmaya özen gösterin.