Anasayfa /  Magazin

Hıncal Uluç kimdir, nerelidir? Hıncal Uluç neden hayatını kaybetti?

Gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusu olan 83 yaşında ki Hıncal Uluç, tedavi gördüğü özel hastanede hayata gözlerini yumdu. Hıncal Uluç'un vefatının ardından ise hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 21 Kasım 2022 20:11

Gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusu olan 83 yaşında ki Hıncal Uluç, tedavi gördüğü özel hastanede hayata gözlerini yumdu. Hıncal Uluç'un vefatının ardından ise hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte detaylar...

HINCAL ULUÇ KİMDİR?
Hıncal Uluç 1 Kasım 1939 tarihinde Kilis'te doğdu. ilkokula Bandırma'da başlamış, ardından 1950 yılında Kilis'te bitirmiştir. 1952 senesinde Antakya'da ortaokula başlamış, geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesinde tamamlamıştır.

1980 senesine kadar Ankara'da kalan Uluç, İngilizce öğrenme hevesiyle İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yazılmış, bir sömestr sonunda tekrar Ankara'ya dönmüştür. Ankara’ya geldikten sonraki sene Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı. 17 yaşında spor gazeteciliğine adım attı. Askerden döndüğü 1967 yılında, Yankı gazetesi bünyesinde çalışmaya başladı. 1980 senesinde Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak için İstanbul'a gelen Uluç, Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990 senesinde Sabah Gazetesi'nde yazmaya başladı. 1994 senesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu topuğundan vuruldu.

DEFNE JOY FOSTER'A YÖNELİK YAZISI
Hıncal Uluç, Defne Joy Foster'ın ölümünden sonra yazdığı "Bu nasıl bir mahalle baskısıdır?" başlıklı yazısı sebebiyle de büyük tepki çekmişti.

Yazı için tazminat davası açıldı ve Uluç tazminata mahkûm edildi.

Tepkilerin sebebi Defne Joy Foster'ın FETÖ'nün yayın organlarından Taraf'ta yazı işleri müdürlüğü yapan Kerem Altan'ın evinde şüpheli şekilde hayatını kaybetmiş olmasına rağmen Foster için "Defne'nin ölümü tipik bir 'Su testisi, su yolunda kırıldı' olayıdır!" demişti. 

HINCAL ULUÇ NERELİDİR?
Baba tarafından Ubıh asıllı Anne tarafından dedesi Kilisli Anneannesi Rumeli (Arnavut, Boşnak) göçmenidir.Subay olan babası Fuat Uluç'un, II. Dünya Savaşı sırasında Bulgar sınırında görevli olması sebebiyle, üç yaşına kadar anneanne ve teyzesi tarafından büyütülmüştür. 

HINCAL ULUÇ'UN TV PROGRAMLARI
Bil Bul 

Aileler Yarışıyor 

Yaşamdan Dakikalar 

Tele Pazar 

Kırmızı Çizgi 

90 Dakika 

Yalanlar ve Ben

Ortaklaşan Bir Sevgi

HINCAL ULUÇ'UN ALBÜMLERİ
Hıncal Uluç, kendi seçtiği müziklerden oluşan "Hıncal'ın Seçtikleri" 2008'de, "Hıncal'ın Seçtikleri 2" 2009'da yayınlandı. Lale Akat, 1973 yılında Ali Kocatepe'nin kurduğu 1 Numara Plak şirketinden ilk plağını çıkardığında, 45'liğin B yüzünde bulunan Jose Feliciano'nun "Once There Was A Love" adlı şarkısının Türkçe versiyonu "Aşkımızdı O"nun sözlerini yazmıştır. 1985 senesinde ise Sezen Aksu ile beraber, Özdemir Erdoğan ve Sezen Aksu düeti olan "Bir Küçük Aşk Masalı" şarkısının söz yazarlığını yaptı.

HINCAL ULUÇ EVLİ Mİ?
Hıncal Uluç, 1977 senesinde Amerikalı arkeolog Holly Hartquist ile evlendi. Çift 1983 yılında ayrıldı.

HINCAL ULUÇ NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?
Hıncal Uluç, İstanbul'da tedavi gördüğü özel hastanede 83 yaşında yaşamını yitirdi. İki böbreğini de kaybeden Hıncal Uluç, kan zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alınırken bir süre önce kalçasını kırmış ve by- pass ameliyatı olmuştu. Şimdiye kadar 10'a yakın ameliyat olan Hıncal Uluç, bir süredir İstanbul'da özel bir hastanede tedavi görüyordu.  

Yorumlar