Anasayfa /  Medya

Hilal Kaplan: Yahu koca Avustralya kıtası 240 gün yandı...

Sabah yazarı Hilal Kaplan, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesine ilişkin olarak başlayan "Help Turkey" kampanyasına ilişkin olarak, "Yahu koca Avustralya kıtası 240 gün yandı. Ama bir Avustralyalı da çıkıp 'Avustralya'ya yardım et' diye sosyal medyada duyar kasmadı" dedi.

Abone ol
Abone ol 03 Ağustos 2021 17:33

Hilal Kaplan, "Devletimiz zaten diplomatik teamüller çerçevesinde gelen yardım taleplerini değerlendirirken, kendileri çağrı yaptığı için ülkelerin harekete geçeceğini düşünecek kadar da küçük dağları kendileri yaratmıştı! Tabii Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri menşeli bot hesaplar da bizleri çok düşündüklerinden bu kampanya için fazla mesai yapmayı göze almışlardı...

Yahu koca Avustralya kıtası 240 gün yandı. Ama bir Avustralyalı da çıkıp "Avustralya'ya yardım et" diye sosyal medyada duyar kasmadı. Beş günde yüzden fazla yangın söndürülmüş; geride söndürülmesi gereken yedi yerde yangın kalmış ama herkesten pek önemli, en duyarlı fenomenlerimiz ve onlardan daha da kıymetli "sanatçı"larımız dünyadan yardım dilenme sırasına girdi. Biz sizi hiç tutmayalım: AB ve ABD'nin de kulağı sizde nasıl olsa..." düşüncesini dile getirdi.

 Yazının tamamı için tıklayın.

Yorumlar