Anasayfa /  Spor

Hidayet Türkoğlu Beştepe'de

Hidayet Türkoğlu Beştepe'de

Abone ol
Abone ol 11 Mart 2016 09:23

TBF CEO'su Hido, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oluyor. TBF'deki görevini sürdürecek olan Türkoğlu, haftanın 2 günü Ankara'ya giderek Recep Tayyip Erdoğan'a spor yönetimi konusunda tecbrübelerini aktaracak.

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı oluyor. Türkoğlu atamanın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yeni görevine başlayacak. Basketbol Federasyonu'ndaki CEO'luk görevini de sürdürecek olan Türkoğlu, haftanın 2 günü Ankara'ya giderek Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin spor politikalarının belirlenmesi ve spor yönetimi konusunda görüş alış verişinde bulunacak. Erdoğan, Hidayet Türkoğlu'na bu görevi 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle verilen resepsiyonda teklif etmişti.

BEŞTEPE'DEKİ İKİNCİ SPORCU

Hidayet Türkoğlu, milli güreşçi Hamza Yerlikaya'nın ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan ikinci sporcu olacak. Şu anda Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan maaş almayan, sadece araç ve ofis tahsis eden Hidayet Türkoğlu'na Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak bir maaş bağlanacak, özel araç ve koruma tahsis edilecek.

NBA'DE 15 YIL FORMA GİYDİ

2000'de Sacramento Kings formasıyla NBA'e adım atan 'Hido' lakaplı milli oyuncu, daha sonra San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors, Phoenix Suns ve Los Angeles Clippers takımlarında forma giydi. 269 kez milli formayı terleten yıldız basketbolcu, 2001 yılında Avrupa, 2010 yılında da dünya ikinciliği başarısı elde eden takımda yer aldı, 13 Kasım 2015'teyse basketbolu bıraktığını açıkladı. NBA hayatına son veren Hidayet Türkoğlu, 16 Kasım 2015 tarihinde Türkiye Basketbol Federasyonu'nun CEO'su oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından biri olacak Hidayet Türkoğlu, 1 yıl oynadığı NBA'de 997 karşılaşmaya çıktı ancak aldığı ceza ve sonrasında yaşadığı sakatlık nedeniyle 1000 maç barajını aşan 135. sporcu olamadı. Karar Gazetesi

Etiketler Hidayet Türkoğlu
Yorumlar