Anasayfa /  Magazin

Hercai setindeki çok konuşulan kavga görüntüleri ortaya çıktı!

atv'nin geçtiğimiz hafta pazar günü final yapan 'Hercai' dizisinin Miran’ı Akın Akınözü’nün geçen haftalarda yönetmen yardımcısıyla yaşadığı kavganın görüntüleri ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 01 Mayıs 2021 17:45

tv100'de yer alan habere göre; başrolünü Akın Akınözü ile Ebru Şahin’in paylaştığı “Hercai” dizisi geçen hafta 69. bölümde final yaptı. Dizinin ilk sezonunda çok iyi anlaşan başrol oyuncularının zamanla arasının bozulduğu ve iş dışında hiç konuşmadıkları öğrenildi.

Akınözü’nün karavanına kapanıp ekibi saatlerce beklettiği ve partneri Ebru Şahin’e karşı da kaba tavırlar sergilediği belirtildi. Geçen aylarda Akınözü’nün kendisini sete çağıran yönetmen yardımcısıyla tartıştığı gündeme gelmiş, Akınözü’nün menajerlik ajansı iddiayı yalanlamıştı. O kavgaya ait görüntüler ortaya çıktı.

Hakkında birden fazla tutanak tutulan Akınözü’nün son olarak ise final haftasında da yine seti beklettiği için kendisini uyarmak için karavanına giden genel Koordinatör Suat Erdoğmuş’la kavga ettiği ortaya çıktı. Akınözü yaptığı yazılı açıklamada şu satırlara yer verdi:

“19 Nisan 2021 tarihinde sahne öncesi hazırlık yapılma aşamasında karavan içerisinde bulunduğum esnada set sorumlusu tarafından benden kaynaklı olmayan gecikme sebebiyle şahsım hedef alınarak hakaret ve tehdit içeren sözler söylendi. Devamında şahıs tarafından karavanın dağıtılması ile devam eden ve fiziksel tehdide doğru giden davranışlar nedeniyle setten ayrılarak ‘Karavanı dağıtan ve şahsıma yönelik tehdit ve hakarette bulunan’ şahıs hakkında Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Karavan dağıtılma eylemi tarafımca gerçekleştirilmediği gibi karavanı dağıtan şahıs hakkında adli birime başvurarak bizzat şikayetçi oldum.”

Akın Akınözü’nün savcılığa şikâyet ettiği Suat Erdoğmuş da yazılı bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

“Olay günü başrol oyuncularımızdan Akın Akınözü, sete çıkmayacağını söyleyip kendisinden ricacı olan tüm personele ve tarafıma ters cevaplar verip ağza alınmayacak hakaret ve küfür içeren sözler söyleyerek seti terk etmiştir.

Bu arada Akın Akınözü, savcılığa gidip aslı astarı olmayan suçlamalarla tarafımla ilgili şikayetle bulunmuş, takribi 5/6 saat seti geciktirmiş, ona ait sahneler çekilmekten mecburen vazgeçilerek, senaryo üzerinde revizyonlar yapılmış, zamanında teslim edilmesi gereken final bölümümüzün yetişmesini tehlikeye atmıştır.

Bu üzücü olay; Akın Akınözü'nün hem bize, hem de set çalışanlarına yaşattığı ilk olay değildir ve iş etiğine ve sözleşmesine aykırı bu tutum ve davranışlar uzun süredir devam etmektedir. Zaman zaman sete alkollü şekilde gelmiş, hemen hemen her set günü, sete çıkmak için belirlenen saatte çıkmamış; tüm set çalışanlarını, oyuncuları bekletmiş ve bölümleri yetiştirmekte zorlanmamıza sebep olmuştur. Ancak yaşanan pandemi süreci ve stok bölümümüzün olmaması sebebiyle sayın Akın Akınözü'nün tehdit ettiği üzere sete çıkmaması ihtimaline istinaden kanala ve dizimizin sevenlerine karşı sorumluluğumuzu yerine getirebilmek ve bölüm kasetlerini zamanında kanala teslim edebilmek için tüm bu yaşanan olayları sineye çekmek zorunda kaldık.

Bu yüzdendir ki birçok fırsatımız olmasına rağmen iş sözleşmesine aykırı davranışlarına karşı hukuki yollara başvuramadık. Bu vuku bulan ve kamuoyuna yansıyan olayda ise şahitlerin huzurunda sarf ettiği küfür ve hakaretler sebebi ile Akın Akınözü, tarafımca savcılığa şikayet edilmiş olup yargılama sürecinin devam ettiğini kamuoyu ile saygı ile paylaşırız.”
Öte yandan “Hercai”nin final haftasında önce Ebru Şahin’in ardından Akın Akınözü’nün peş peşe birbirlerini takipten çıkmaları da çok konuşuldu.

Yorumlar