Her Zeytinyağlı Biraz Tatlıdır

Sanırım bir şeyleri farklı yapıyorum.

Bir şeyler olması gerektiği gibi değil; farklı!

Garip ama evvelki gün taşan sütün bıraktığı lekeyi ocaktan kazmaya çalışırken aklıma türlü şeyler geliyordu. Daima yüksekten -ama nedense özellikle bir balkondan- düştüğüm o rüyalar… Küçükken ayakkabı tamircisine tamir için bırakıp, hiç geri alamadığım o kırmızı pabuçlarım… Sürekli erteleyip, satın alamadığım o şeyler… Seksek oynarkenki o düşüşlerim ve kalkıp oynamaya devam edişim… Odamızdaki o minik televizyonda, yatmadan önce ablamla izlediğimiz çizgi filmler… Sonu gelmeyen o evcilik oyunları, kokulu silgiler… Çok sevdiğim ancak benden çalınan canım İbiş’im… Ayak topuğuma giren o koca çiviyi elimle çıkarışım…

Belki de lekeyi hemen silmeliydim. Kuruyunca, zaman geçince bazı izler hiç çıkmıyor ya da iyice kazmak gerekiyor. Yani zaman her şeyi çözmüyor. Çözüyor mu? Olayları unutsak dahi o duygular orada kalıyor, yerleşiyor. Bazen biriyle bir şeyler yaşarız ve ona karşı artık olumsuz duygular güderiz ya… İşte belli bir zaman sonra o kişiyi gördüğümüzde, “Ben bu kadını/adamı hiç sevmezdim” deyince birisi, “Neden?” diye sorduğunda çoğu zaman ona verecek cevap bulamayız. Tam olarak bu!

Ya da her zaman yaptığımız bir yemeğin her zaman farklı olması! Tarif hep aynı ama tadı her zaman farklı. Ben, benim ama bir şeyler aynı zamanda farklı. Zaman o kadar etki ediyor ki her birimize… Sadece fiziksel olarak da değil üstelik… Daima daha yükseğe doğru sallanmak isteyen bir çocuğun o inatçı arzusu gibi savurup duruyor zaman kum taneciklerini… Savurgan zaman!

Ancak sorun şu ki; bazılarımız o salıncağa hiç binmedi, bazılarımız da o salıncaktan hiç inmedi. Bu sebeple, bu zaman karmaşasında odaklanmamız gereken yaşamın kendisi olmalı; zaman geçiyor ve biz ‘yaşamayı’ unutuyoruz.

Bu arada bir şeyler farklı olsa da belki tekrar ‘dengeyi’ bulabiliriz. Belki eskisi kadar çizgi film izlemiyorum, kırmızı pabuçlar o kadar mutlu etmiyor belki artık beni ancak ne kadar tuhaf gelse de, zeytinyağlı bir yemeğe eklenen şeker gibi lezzeti artıracak yeni bir tat dengeyi sağlayacaktır.

Biraz uğraştırdı ama sonunda lekeyi çıkarabildim. Bir daha bekletmek mi? Asla!

Yorumlar