HER ŞEY KARARINDA GÜZEL

Sadece umutsuzluk duygusu...

İçinde taşıdığın şey bu mu? Nasıl doğuyor umutsuzluk düşündün mü?

Bunu bir yoklamaya çekmelisin sanırım, sonra fark edeceksin ki " çok fazla umut  ediyormuşsun" . Çok fazla umut ettiğin sürece umutsuzluğu doğurmuş olacaksın.

Umut etmemen gerektiğinden bahsetmiyorum, çok fazlasını kastediyorum. Her şey kararında güzel !
Umut bile...

Hiç umut etmezsen, daha çok umutsuzluk yaşarsın. Fazlasına meyilli olduğu için insanoğlu  bu yüzden de hep hayal kırıklığı içindedir. Kendine en büyük düşmanlığı yaptığının farkında olmadan, her seferinde etrafındakileri düşman bilir.

Eskiden bir umudu gerçekleştirmek için çok çabalardım. Bazı umutlarıma doğru giderken ya yolda ya da elde ettiğim hayal kırıklıklarım olmuştu, kalbimin kırıldığı çok günlerim geldi- geçti. Büyümenin bu denli zor olduğunu hiçbirimiz bilmiyorduk. Büyüdükçe, öğrendikçe davranışlarımız dönüşüme uğradı. Daha temkinli olmayı, daha olgun davranmayı öğrendi benliğimiz. Tekrar kırılmaktan korktuğumuz için umutlarımızı rafa kaldırdık. Ama bu iyi bir fikir sayılmaz. Yaşıyor ve nefes alıyorsan umuttan tamamen vazgeçmek de olmaz. Beklentilerini aza indir, elindekiyle yetin demiyorum, çünkü varsa sende bir potansiyel günü gelince ortaya çıkıyor zaten.

Bazen bazı şeyleri akışına bırakmak en iyisi. O kapı sana açılmıyorsa, açmaya zorlama. Belki açılınca kırgınlıkların ve kızgınlıkların artacak ve sonunda yine üzülen sen olacaksın. Bazen ânâ odaklanıp o ânın mutluluğuna odaklanmak gerek. Bunu başarabildiğin vakit kimse seni incitemez!

Dünyada en büyük insan diye bir tanımın karşılığı yok. Kimse kimseden üstün değil. Egonu bırak bir tarafa, egoluları da öyle. Kim ki kendine, dünyada en iyi benim demeye kalkarsa; "kötülük bataklığına saplanmış biçare" olarak gör onu. Kurtarmaya çalış elbette lakin seni sürüklemesine de müsaade etme. Tercihlerine dikkat et ve katlanma cesaretini göster.

Yorumlar