Anasayfa /  Yaşam /  Yemek kültürü

Hem ekonomik hemde tadı çok lezzetli! İşte pamuk poğaça tarifi

Poğaçalar, yıllardır pastanelerden alınan en lezzetli aperatifler arasında yer alıyordu. Artan fiyatlar, poğaça fiyatlarını da etkileyince son günlerde kadınlar, evde yer alan malzemelerle yumuşacık poğaçaları mutfaklarına taşıdılar. İşte, kadınların sır gibi sakladıkları en ekonomik malzemelerle yapılan lezzetli poğaça tarifi.

Abone ol
Abone ol 13 Mart 2022 09:28

Poğaçalar gerek kahvaltıda gerekse işe yetişmeye çalışırken sıklıkla tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Yumuşacık poğaçalar, pastanelerin de en çok satılan lezzetleri arasında yer alıyordu. Fakat günümüzde artan hayat pahalılığı, mis gibi kokan poğaçaları mutfaklara taşıdı.

Hanımlar, peynirli, patatesli ve kıymalı tariflerle en güzel poğaçaları yaparak ev ahalisine büyük bir mutluluk yaşatabiliyorlar. Şimdilerde kadınların sır gibi sakladıkları en lezzetli poğaça tarifleri ortaya çıktı. İşte, en ekonomik malzemelerle yapabileceğiniz pamuk gibi poğaça tarifi. 

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Margarin veya Tereyağı (1 paket)

İnstant Maya (1 yemek kaşığı)

Tuz (1 tatlı kaşığı)

Sıvı Yağ (1 çay bardağı)

Yumurta (2 adet)

Şeker (2 yemek kaşığı)

Un (6 su bardağı)

İç Harcı İçin;

Peynir (Göz Kararı)

Üzeri İçin;

Yumurta Sarısı (1 adet) 

Evde Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Tarifimize poğaçanın hamurunu hazırlamakla başlıyoruz. Genişçe bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve mayayı alarak hepsini karıştırıyoruz.

Daha sonra ortaya çıkan karışıma oda sıcaklığına getirdiğimiz tereyağını ekliyoruz.

Ardından unu da yavaşça ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. İşlem sonunda ele yapışan bir hamur kıvamı elde etmemiz gerekiyor.

Hazırladığımız hamurumuzdan avucumuzun ölçüsünde beze parçaları kopartıyoruz ve bezeleri parmaklarımızla genişletiyoruz.

Genişlettiğimiz hamurumuzun ortasına ise peynirli iç harcımızdan yerleştiriyoruz. İç harcını oluştururken kaşar peyniri, lor peyniri veya beyaz peynir kullanabilir ya da hepsini karıştırarak hamura ekleyebilirsiniz.

Hamurlarımıza iç harcını yerleştirdikten sonra iki ucundan birleştirerek hamurumuzu kapatıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz. Tüm bezelerimiz için aynı işlemi uygulamaya devam ediyoruz.

Daha sonra poğaçaların üzerine yumurta sarılarını sürüyoruz ve çatalla bastırarak üzerinde çizgiler oluşmasını sağlıyoruz.

Pişmeye hazır olan poğaçalarımızı önceden 200 dereceye ayarladığımız fırına atarak yaklaşık 20 – 25 dakika kadar pişmelerini sağlıyoruz.

Süre sonunda lezzetli ve yumuşacık poğaçalarımız servise hazır olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.  

Etiketler Pamuk poğaça
Yorumlar