Anasayfa /  Yaşam

Hediyenizle mutlu etmenin 5 yolu..

Hediyenizle mutlu etmenin 5 yolu..

Abone ol
Abone ol 18 Ekim 2016 12:04

Hediyenizle mutlu etmenin 5 yolu

Almış olmak için değil, mutlu etmek için alınan hediyelerin sırları...

Sevgililer günü yaklaşıyor. Gazeteler, televizyon, dergiler sevgililer günü hediyesi reklamlarıyla dolup taşmaya başladı. Sevgililer günü için veya değil, hediye alacaksanız, ne almalı? Ekonomistlere göre karşınızdaki kişinin ne istediğini tam olarak bilmeden aldığınız hediye, büyük ihtimalle ödediğiniz tutarı karşılayacak kadar memnuniyet getirmeyip tam bir para ve vakit kaybı olacaktır. Bu fikir biraz karamsar olsa da, hepimizin çekmecelerinde ve dolaplarında asla kullanmadığımız, ama aslında iyi niyetlerle alınmış birçok hediye eşya bulunur. Hediye verirken farklı bir bakış açısı deneyebilirsiniz. Araştırmalara göre bazı hediye çeşitleri diğerlerinden daha fazla memnuniyet getiriyor. Doğru türde bir hediye seçmek, hem boşuna para harcamamanızı hem de alan kişinin çok daha memnun kalmasını sağlayabilir. Psychology Today dergisinde yayımlanan bir haber hediye seçimlerinizde dikkat etmeniz gerekenleri listelemiş. İşte 5 maddenin özeti:

Eşya değil deneyim hediye edin! Birçok araştırma gelirimizi eşyalara değil, hoşlanacağımız deneyimlere harcadığımızda daha mutlu olacağımıza dikkat çekiyor; son çıkan akıllı telefon modelini almaktansa, sevdiğiniz grupların konserlerine gidip daha sık tatile çıkmak veya en basitinden daha sık güzel bir restoranda yemek yemek sizi daha mutlu edebilir. Bu yüzden, hediye alırken sevdiklerinize güzel deneyimler hediye etmeye çalışın. Çocuklar için kayak gezisi, partnerinizle Kapadokya veya Kaz Dağları gibi yerlere kaçamak bir gezi, anneniz için güzellik merkezinde bir gün güzel deneyimlere örnek olabilir. Maddi eşyalar yıllarca dayanırken tecrübeler anlıktır, ancak eşyaların heyecanı çabucak geçer ve yeni modelleri çıkar, ama güzel bir anı yıllar sonra bile mutluluk getirir.

Yeni şeyler keşfetmelerini sağlayın Belki anneniz belli bir mağazadan alışveriş yapmayı seviyordur, veya kardeşiniz sık sık aynı kahveciye gidiyordur. Onlara bu yerlerden hediye kartı almak, herkesin aklına gelebilecek bir fikir. Ama bu yerlere zaten sık sık gidiyorlarsa, tekrar giderek ilginç bir deneyim yaşama ihtimalleri çok yüksek değil. Kendinize şunu sorun, “Onlara nasıl yeni bir tecrübe yaşatabilirim?” Çok riskli şeyler seçmenize gerek yok. Yeni şeyler denemek önemlidir, ama bazen yenilik yapmak için başkalarının yönlendirmesine ihtiyaç duyarız. Hediye almak insanların yeni şeyler denemesini sağlamak için mükemmel bir fırsattır.

Süreklilik sağlayan hediyeler seçin Hediyeler elinize ilk geçtiğinde çok heyecan yaratır. Paketi açarken ve yeni kıyafetinizi ilk kez üstünüzde denerken veya yeni teknolojik aletinizi kurcalarken heyecanlı ve mutlusunuzdur. Ancak, hediye ne kadar hoşuna giderse gitsin, bu heyecan çabucak geçer. Asıl heyecan beklentidedir. Durum bu iken, sürekliliği olan bir hediye vermek çok daha güzel sonuçlanabilir. Aylık bir dergiye üyelik, beraber gideceğiniz dans dersleri, yoga kursu, ve benzeri hediyeler o kişinin tekrar tekrar o heyecanı yaşamasını ve verdiğiniz hediyeyi gerçekten takdir etmesini sağlayabilir.

Onu anladığınızı gösterin Araştırmaya göre uzun süreli ilişkilerde kişileri en mutlu eden şeylerden biri anlaşıldığını hissetmek. Karşınızdaki kişiye onu anladığınızı gösteren bir hediye almak, o kişiyi çok mutlu edebilir. Bu hediye o kişinin hayatını ilgilendiren bir kitap, bir fotoğraf albümü, veya yeni ebeveynler için çocukları hakkında endişelenmeden geçirebilecekleri güzel bir gece olabilir.

Sizin için anlamı olan bir şeyi paylaşın Araştırmalara göre, birisiyle sevdiğiniz bir şeyi paylaştığınızda, kendinizden bir parça hediye etmiş olursunuz. Bu favori kitabınız veya albümünüz olabilir, veya favori kafenizden bir hediye çeki. Böylece, o kişiyle ilgi alanlarınızı ve tutkularınızı paylaşmış olursunuz. Böyle bir hediye verirken amacınızı belirtmekte fayda var. Bu tarz hediyeler eğer alan kişi sizi gerçekten umursuyorsa çok değerli olabilir, çünkü sizin için önemi olan bir şeyi paylaşarak, o kişinin de bu zevki yaşamasını isteyecek kadar umursadığınızı göstermiş olursunuz.  

Etiketler hediye
Yorumlar