Anasayfa /  Politika

HDP'li Gergerlioğlu'ndan CHP'ye destek!

Irak ve Suriye'ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi iki yıl daha uzatılırken, CHP'nin tezkereye 'hayır' oyu vermesinin yankıları sürüyor. AK Parti ve MHP'den CHP'ye yönelik tepkiler gelirken, HDP ise CHP'ye sahip çıktı.

Abone ol
Abone ol 26 Ekim 2021 22:12

Irak ve Suriye'ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin "evet" oylarıyla iki yıl daha uzatıldı.

AK Parti ve MHP'den CHP'ye yönelik tepkiler sürerken HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu CHP'ye destek çıktı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, katıldığı bir programda "CHP tarihi bir çıkış yapmıştır. Muhalefet iktidar ne yaparsa doğruymuş gibi arkasında sıralanırız anlayışından çıkmıştır" dedi.

Gergerlioğlu yayında şunları söyledi:

Bugün şok bir gelişme, önemli bir gelişmeydi. CHP 'hayır' oyu vereceğini açıkladı. Biz bunu yıllardır söylüyoruz. Ey CHP Kürt meselesi konusunda net bir tavır almalısınız. Evet oyu vermeye mecbur değilsiniz.

Bu önemli, doğru bir tavırdır. CHP bir çıkış yapmıştır. Sonuçta da "Eyvah! Büyük kayıplara uğrarız. Her tezkereye 'evet' vermeliyiz" fikri değişmiştir ve 'hayır' vereceklerini açıklamıştır.

CHP ve İYİ Parti, çok net söylüyoruz. Seçim zamanı Kürt meselesini hatırlamayın, seçim zamanı HDP'yi hatırlamayın. Siz kalıcı olarak bu sorunu çözmeye çalışın. 

Yorumlar