Anasayfa /  Politika

HDP'den erken seçim çağrısı !

Yönettiği belediyelerin çoğuna terörle olan bağlantıları nedeniyle kayyum atanan ve Meclis'ten çekileceği iddiaları tartışılan HDP'den erken seçim çağrısı geldi. Eş genel başkanlar Sezai Temelli ve Pervin Buldan, "Bu bir meydan okuma çağrısıdır. Bütün muhalefeti birleşmeye çağırıyoruz" dedi.

Abone ol
Abone ol 20 Kasım 2019 15:27

Yerel seçimlerde kazandıkları belediyelere kayyum atanmasının ardından tepki gösteren ve Meclis'ten çekilme kararı alması beklenen HDP, basın açıklaması yaptı. Eş genel başkanların düzenlediği basın açıklamasında erken seçim çağrısı yapıldı ve "Buradan hodri meydan diyoruz" ifadelerine yer verildi.

TOPLANTI SONRASI KAMERA KARŞISINA GEÇTİLER
HDP'de eş genel başkanlar Sezai Temelli ve Pervin Buldan, kameralar karşısına geçerek partinin kararını kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada en dikkat çekici kısım ise erken seçim çağrısı oldu.


HDP'DEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI
HDP, kamuoyuna şu çağrıyı yaptı: "AK Parti-MHP İttifakına Çağrımızdır: 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde de görüldüğü gibi çoğunluk desteğini kaybetmiş, toplumsal meşrutiyet zeminini yitirmiş bu iktidar, kayyımlar gibi siyasi darbe yöntemleriyle halkların iradesini gasbederek, hukuk dışı ve gayrimeşru yollarla toplumu daha fazla yönetemez. Türkiye halklarının AK Parti-MHP sultasından kurtulması için 'erken seçim' diyoruz. Bu bir meydan okuma çağrısıdır. Buradan hodri meydan diyoruz! Bütün muhalefeti bu erken seçim talebinin etrafında birleşmeye ve harekete geçmeye çağırıyoruz."

 

Etiketler HDP erken seçim kayyum
Yorumlar