Anasayfa /  Politika /  DEM Parti

HDP’den Soylu’nun sözleri hakkında açıklama: Tekrar bakan olabilmek için HDP’ye saldırıyor

HDP MYK, Bakan Süleyman Soylu’nun sözleri üzerine açıklama yayımladı. Açıklamada, “Tekrar Bakan olabilmek için HDP’ye saldırıyor” denildi

Abone ol
Abone ol 29 Haziran 2018 00:09

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP Eşbaşkan’ı Pervin Buldan’ı arayıp tehdit ettiğini kabullendiği açıklamada sarf ettiği sözleri üzerine HDP MYK bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Soylu’nun hiçbir ilgisinin bulunmadığı bir konuda haddini, yasal ve anayasal sınırları aşarak Buldan ile yaptığı konuşmayı farklı mecralarda da sürdürdüğü ifade edildi. Bunun nedeninin ise Soylu’nun tekrar Bakan olabilmek için HDP’yi kullanmaya çalışması olarak belirtildi.

onu ile ilgili suç duyurusunda da bulunan HDP’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:




Kendisine siyasi ve insani ahlak sınırlarını hatırlatmakla yetiniyoruz. HDP’nin seçimlerde aldığı oyları ve barajı aşarak parlamentoda yer almasını hazmedemeyen bir anlayışın demokrasi ve insan hakları ile en ufak bir alakası yoktur.

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ı, “Size artık yaşama hakkı yok” diyerek açıkça tehdit etmektedir. Ayrıca “O köyde taş taş üstünde bırakmayacağım” diyerek bütün köy halkını da tehdit etmektedir. O bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ederek, insan hakları ihlallerini yaparak köyde yaşayanları topluca cezalandırma yolunu seçmektedir.

Üyelerimize, partimize ve köy halkına dönük her türlü olumsuzluğun ve saldırının tek sorumlusu, herkesi hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Hukuk önünde hesap sormak için bugün kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz.





Yorumlar