Anasayfa /  Politika /  DEM Parti

HDP'den tutuklandı! Pınar Aydınlar bakın hangi ünlü ismin gelini

HDP Parti Meclis Üyesi ve sanatçı Pınar Aydınlar, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınarak Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'ne götürüldü. Pınar Aydınlar ünlü halk müziği sanatçısı Arif Sağ'ın eski gelini. Aydınlar'ın boşandığı eşi Tolga Sağ'dan 2 çocuğu var.

Abone ol
Abone ol 15 Mayıs 2018 18:24

Almanya’dan Türkiye’ye giriş yapan sanatçı Pınar Aydınlar, Atatürk Havalimanı'nda pasaportuna el konularak gözaltına alındı.

Pınar Aydınlar'ın 2015 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) İzmir Milletvekili olarak seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşmalardan dolayı aldığı 10 aylık cezanın onaylanması nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Pasaportuna el konulan Pınar Aydınlar, Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'ne götürüldü.

PINAR AYDINLAR KİMDİR?: Pınar Aydınlar, 2002 yılında Türk halk müziği sanatçısı Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ ile evlenmişti. Bu birliktelikten Turna ve Toprak isimlerinde ikiz çocukları bulunan çift 2011 yılında boşanmıştı. 

Pınar Aydınlar, 12 Şubat 1979'da İstanbul’da doğdu. 13 yaşında bağlama kursuna başladı. 17 yaşından itibaren de çeşitli derneklerde ve halk eğitim merkezlerinde eğitmen olarak çalıştı. Daha sonra 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olarak öğrenimini tamamladı. Bu dönemde profesyonel müzik hayatına ilk adımını attı.


Yorumlar