Anasayfa /  Politika /  DEM Parti

Demirtaş: Türk toplumunda ciddi yorgunluk mevcut

HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Sputnik’e yaptığı açıklamada Türk toplumunda Kürt sorununu çözüme kavuşturamayan iktidar partisinin politikasından kaynaklanan ciddi yorgunluk hissedildiği görüşünü dile getirdi.

Abone ol
Abone ol 20 Haziran 2018 20:51

Sputnik'e telefonda konuşan Demirtaş, ‘Toplum iktidar partisinin politikasından dolayı çok yoruldu. Hükümet açık açık ve gizlice kurduğu ittifaklar yüzünden şimdiki gelinen noktada Kürt sorununun çözümü için siyasi iradeyi ortaya koyamıyor. Bu nedenle iktidar değişmediği sürece çözüm sürecini başlatmanın mümkün olmadığı kanısındayım. Amacımız, iktidara geldiğinde Kürt sorunu dahil olmak üzere tüm sorunları demokratik yolla çözmektir' ifadelerini kullandı.

Kasım 2016'dan bu yana Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş, tutukluluk halinin seçim kampanyasını yürütmesini ciddi bir şekilde engellediğine vurgu yaparak şunları söyledi: ‘Elbette hiçbir şey seçmenlerle yüz yüz görüşmenin yerine geçemez. Ama parti üyelerimiz ve destekçilerimizin dışarıda yürüttükleri çalışmalar çok önemli ve değerli. Zor seçim öncesi dönemin ardından bizi daha da zor olacak seçim günü bekliyor. Seçmen iradesinin seçim sonuçlarına bire bir yansıması için elimizden geleni yapacağız. Başka partiler, sivil toplum kuruluşları, avukat büroları da bu konuya aynı sorumlulukla yaklaşmalı' dedi.


Yorumlar