Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

HDP İzmir İl Örgütüne saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti! İl binası ateşe verildi

İzmir'de HDP il binasına saldırı düzenlendi. HDP, binanın ateşe verildiğini duyurdu. HDP çalışanı olduğu öğrenilen 1 kişi yaşamını yitirdi.

Abone ol
Abone ol 17 Haziran 2021 12:14

İzmir'de HDP il binasına saldırı düzenlendi. HDP, binanın ateşe verildiğini duyurdu. HDP çalışanı olduğu öğrenilen 1 kişi yaşamını yitirdi.

HDP, İzmir il binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendiğini ve binanın ateşe verildiğini duyurdu. HDP çalışanı olduğu öğrenilen 1 kişi yaşamını yitirdi.

HDP Genel Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" denildi.

GÖZALTINA ALINDI
HDP İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz kişi, bir anda sokağa tabancayla ateş etti. Korkan yurttaşlar, korunaklı yerlere kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi. Yaya geçişine sokak kapatıldı. Polis, şüpheliyi gözaltına aldı.

'REHİN ALDI'

HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz, gazeteci İrfan Aktan'a yaptığı açıklamada, silahlı bir kişinin bina içindeki bir HDP çalışanını rehin alıp binayı ateşe verdiğini söyledi.

'HEDEF GÖSTERİLDİK'

Güleryüz, polisin olaya müdahale etmesini beklediklerini belirtti. Güleryüz aylardır binalarının önüne getirilen bir kişi üzerinden hedef gösterildiklerini ve yetkililere şikâyet ettikleri halde bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

HDP Genel Merkezi'nin resmi Twitter hesabında yapılan açıklamada, partinin İzmir il binasının silahlı bir kişi tarafından basıldığı duyuruldu. Açıklamada, "Binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" denildi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mahfuz Güleryüz, gazeteci İrfan Aktan'a yaptığı açıklamada silahlı bir kişinin, bina içindeki bir HDP çalışanını rehin alıp binayı ateşe verdiğini söyledi.

Polisin olaya müdahale etmesini beklediklerini belirten Güleryüz, aylardır binalarının önüne getirilen bir kişi üzerinden hedef gösterildiklerini ve yetkililere şikayet ettikleri halde sonuç alamadıklarını söyledi.

 

Yorumlar