Anasayfa /  Ekonomi

Haziran ayı enflasyon rakamı 2 gün geç açıklanacak!

Daha önce 3 Temmuz olarak planlanan haziran ayı enflasyon rakamları açıklaması, Kurban Bayramı tatili nedeniyle TÜİK'e fiyat raporlayan iş yerlerinden fiyatların gecikmeli gelecek olması sebebiyle 5 Temmuz'da gerçekleşecek.

Abone ol
Abone ol 06 Haziran 2023 13:07

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamada, haziran ayı enflasyon verilerinin ilan takvimine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, Ulusal Veri Yayımlama Takvimi'ne göre 3 Temmuz'da yayımlanacağı duyurulan "Tüketici Fiyat Endeksi ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi Haziran 2023 Haber Bültenleri"nin, Kurban Bayramı tatili nedeniyle TÜİK'e fiyat raporlayan iş yerlerinden fiyatların gecikmeli gelecek olması sebebiyle 5 Temmuz saat 10.00'da yayımlanacağı ifade edildi.

 Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 39,59 oldu

Enflasyon mayıs ayında ise yüzde 0,04 artış gösterdi. Yıllık bazda yüzde 39,59 olarak açıklanırken, düşüş eğilimi önceki aylarda olduğu gibi devam etti. Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %19,49 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %68,98 ile lokanta ve oteller oldu.

En az artış gösteren ana grup konut

Ana harcama grupları itibarıyla 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup % -13,79 ile konut oldu. Buna karşılık, 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %9,85 ile giyim ve ayakkabı oldu.

Etiketler haziran enflasyon
Yorumlar