Anasayfa /  Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den faiz açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Dünya merkez bankaları yüksek faizle resesyon riskini artıyor" ifadelerini kullandı. işte detaylar...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 04 Ekim 2022 11:52

LC Waikiki Yalova Lojistik Merkezi Açılışı'nda yaptığı konuşmada, "Dünya merkez bankaları yüksek faizle resesyon riskini artıyor. Bizim ekonomi modelimiz zamanında atılmış bir adımdır" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, istihdamını en çok artıran ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayarak, "OECD'nin zirvesindeyiz. yi yoldayız, doğru yoldayız ve güçlü bir şekilde gidiyoruz" diye konuştu.

Bakan Nebati konuşmasında daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamaya atıf yaparak, "Ülkeyi büyüterek '21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak' demeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Pandemiyle başlayıp savaşla devam eden süreç küresel ekonomide birçok sorunun ortaya çıkmasına neden olmuştur, tüm dünyada enflasyonist baskılar tırmanmıştır.

Salgın sonrasında dünya ekonomisi önemli bir değişimden geçerken bu dönüşümü yakından takip ediyor ve tüm adımları atmaya devam ediyoruz.

 

İyi yoldayız, doğru yoldayız ve güçlü bir şekilde gidiyoruz. Küresel tehditleri fırsata çevirmek için kararlı adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.

Biz teorisinde de uygulamasında da Türkiye Ekonomi Modeli'nin dünyaya büyük bir örnek teşkil edeceğine, bu sancılı dönemi en iyi şekilde geçeceğimize inanıyoruz.

Yorumlar