Anasayfa /  Ekonomi

Hazine eski Müsteşarı Eğilmez koronavirüs uyarılarında bulundu

Hazine eski Müsteşarı Mahfi Eğilmez, koronavirüs salgınının tahribatına karşı sosyal medya hesabından paylaştığı “Hükümete Açık Mektup”ta önerilerde bulundu

Abone ol
Abone ol 29 Mart 2020 23:32

Hazine eski Müsteşarı Mahfi Eğilmez, koronavirüs salgınının tahribatına karşı sosyal medya hesabından “Hükümete Açık Mektup” gönderdi, önerilerde bulundu. “Yasa gerekiyorsa yasa, para basmak gerekiyorsa para, malzeme gerekiyorsa malzeme. Hemen bugün” diyen Eğilmez, çağrısının ardından, “Bu önerilerin sokağa çıkma yasağıyla tamamlanması gerektiğini de vurgulayayım” açıklaması da yaptı.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin ekonomide yarattığı tahribatı gidermek üzere twitter hesabından “Hükümete Açık Mektup: Hemen Bugün” başlıklı bir paylaşımda bulundu. Eğilmez, mektubunda şu önerilerde bulundu:

 


Mahfi Eğilmez’den Hükümete Açık Mektup!
“Bugün Türkiye’yi ayakta tutabilmek için öncelikli iki konuda düzenleme yapmaya ve hemen uygulamaya geçirmeye acil ihtiyaç var:

(1) Kendi yaşamlarını toplum için hiçe sayarak gece gündüz çalışan bütün sağlık personeline her türlü desteği madden ve manen vermek, onlara yönelik şiddeti önlemek için gereken her şeyi yapmak.

(2) İşyeri kapatıldığı için geliri kesilen, üretim durduğu için ürettiğini satamayan, ihtiyaçlarını karşılamayan, borçlarını ödeyemeyen insanlarımıza maddi destek vermek.

Bugün hiçbir konu bunlardan daha önemli değil. Bugün artık kaç işyerini, kaç üreticiyi kaybettiğimizi konuşmaktan çok, kaçını kurtarabileceğimizi düşünmek zamanı. İş işten geçmeden gerekeni yapmalıyız.

Yasa gerekiyorsa yasa, para basmak gerekiyorsa para, malzeme gerekiyorsa malzeme. Hemen bugün.

Saygılarımla,

Mahfi Eğilmez

“Bu önerilerim sokağa çıkma yasağı ile tamamlanmalı”
Mahfi Eğilmez, Hükümete Açık Mektup’unu yine twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile takviye etti.

Eğilmez, “Hükümete Açık Mektuba ek açıklama: 2. maddede ‘işyeri kapatıldığı için geliri kesilen’ ifadesiyle işyeri sahiplerini ve o işyerinde çalışanları kastettiğimi belirteyim. Bu önerilerin sokağa çıkma yasağıyla tamamlanması gerektiğini de vurgulayayım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar