Anasayfa /  Popüler

Anne şempanzeden sonra şimdi de yavrusunu büyütüyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 15 yıl boyunca şempanze "Angel"ı büyüten bakıcı Nedim Aslan, 6 ay önce dünyaya gözlerini açan, yavru şempanze Can'a adeta "anne şefkati" ile yaklaşıyor.

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2017 23:11

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 15 yıl boyunca şempanze "Angel"ı büyüten bakıcı Nedim Aslan, şimdi de anne şempanzenin bakımını yapmadığı yavrusu Can'la ilgileniyor. 

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2'nci, dünyada 4'üncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin son sakinlerinden 6 aylık minik şempanze Can, kısa sürede herkesin ilgi odağı oldu.

Annesi tarafından bakılmayan şempanzeye, bakıcısı 48 yaşındaki Aslan ilk günden itibaren sahip çıktı. Adeta "anne sevgisiyle" minik şempanzeyle ilgilenen Nedim Aslan, çıkardığı seslerden Can'ın ne istediğini anlayarak her türlü ihtiyacını da gideriyor.

Aslan, 15 yıldan bu yana hayvanat bahçesinde görev yaptığını belirtti.

Bu süre zarfında sadece şempanzelerle ilgilendiğini aktaran Nedim Aslan, "Şempanze Can'a ilk günden bu yana bakıyoruz. Annesi doğumdan sonra bakımını yapmadı. Süt vermeyince biz de annesinden ayırmak zorunda kaldık. Şu anda kendimiz bakıyoruz. Bir çocuk gibi kendisiyle ilgileniyoruz." diye konuştu.


Yorumlar