Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Haydarcan Kılıçdoğan davası: Sanık, suçunu kabul etti

İki kız çocuğuna yönelik tacizi engellemeye çalışırken bıçaklanarak öldürülen Haydarcan Kılıçdoğan cinayetinde ilk duruşma yapıldı. Sanıklardan M.T, Kılıçdoğan'ı bıçakladığını kabul etti. Dava 28 Nisan tarihine ertelenirken sanıkların tutukluluklarının devamına karar verildi

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2022 22:38

Haydarcan Kılıçdoğan'ın Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde küçük kızları taciz ettikleri için uyardığı M.T. ve Y.H tarafından bıçaklanarak öldürümesine ilişkin dava başladı. Sanıklar M. T. ve Y. H. "kasten öldürme" suçundan hakim karşısına çıktı.

Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya SEGBİS ile bağlanan sanıklardan M.T, Haydar Kılıçdoğan'ı bıçakladığını kabul etti. Sanıkların 18 yaşından küçük olması nedeniyle basına kapalı olarak yapılan duruşmada mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine ve diğer tanıkların dinlenmesine karar verdi. Duruşma 28 Nisan tarihine ertelendi.

GURUR BIRAKTI

Çok sayıda SOL Parti üyesinin de izlediği duruşmadan sonra Haydarcan Kılıçdoğan'ın annesi Songül Kılıçdoğan, "Bizim umutlarımızı öldürdüler. Katiller sadece Haydarcan'ın değil hepimizin katilleri. En ağır cezayı alsınlar istiyoruz. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kılıçdoğan'ın babası Nurettin Kılıçdoğan ise "Her sorumluluk sahibi insanın yapması gereken şeyi benim oğlum yaptı. Haydarcan, bize bir onur gurur bıraktı. Bundan sonrası adalete düşüyor. Onun mücadelesinin devamını getireceğiz. Gözü açık kalmasın" diye konuştu.

Duruşma sonrasında Kılıçdoğan'ın avukatları Damla Yıldırım, Ekin Öztürk, Gizem Özdem, sanık avukatlarının haksız tahrik iddiasında bulunduklarını belirterek, "Olaya birebir tanık olan çocuklar dinlendiğinde müvekkilimiz Haydar Can'ın her insanın yapması gerektiği şekilde kendisinden yardım isteyen insanlara yardım ettiği, bunun karşısında canice katledildiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Nitekim sanıklardan M.T. müvekkilimizi bıçakladığını da kabul etmiştir" dedi.

Yorumlar