Anasayfa /  Foto Galeri

Hayatınızdan abur cuburları çıkartacak 7 yöntem

Hayatınızdan abur cuburları çıkartacak 7 yöntem - Sayfa 1

Gıda endüstrisinin tuzaklarından biri de abur cuburlar. Reklamları, tatları ve paketleriyle kendine çekiyor ve bağımlılık yaratıyorlar. Diyetisyen Fulya Bozdemir bu haftaki yazısında bu istekleri azaltma yöntemlerini ele aldı. İşte abur cubura son veren 7 yöntem... Uygulamanız gereken birkaç madde ile paketlenmiş gıda tüketiminin önüne geçmek mümkün! Çünkü çoğu zaman dikkat ediyorum ama kilo veremiyorum cümlesinin sebebi bu isteklerdir.

Hayatınızdan abur cuburları çıkartacak 7 yöntem - Sayfa 2

1- Planlı olun Yemeklerinizi ve atıştırmalıklarınızı önceden hazırlamayı deneyin. Sağlıklı beslenme, emek ister. Her an sağlıklı gıdalara ulaşamayabilirsin. Eğer yanınızda bir sebze yemeği ya da salata varsa dışarıdan pizza söylemezsiniz, öyle değil mi? Ayrıca çantanızda elma, portakal gibi meyveler ve fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler bulunursa 17:00 de vuran ataklarınızı sağlıklı olarak geçirmeniz mümkündür.

Hayatınızdan abur cuburları çıkartacak 7 yöntem - Sayfa 3

2- Temiz beslenin Doğru ve temiz gıdalarla beslendiğinizde, abur cubur gibi sağlıksız paketli ürünlere karşı arzunuz azalacaktır. Etiketinde doğal, düşük kalorili, glutensiz yazan her ürüne inanmayın. Mutlaka etiket okuyun. Light bir bisküvi yemek yerine, havuç yemeyi tercih edin mesela.

Hayatınızdan abur cuburları çıkartacak 7 yöntem - Sayfa 4

3- Lifli beslenin Liflerin sağlığınıza katkıları sonsuz. Her kadının günlük 25-38 gr lif tüketmesi önerilir.