Anasayfa /  Foto Galeri

Havalar ne zaman ısınacak? Meteoroloji tarih verdi! İşte 11 Mayıs il il hava durumu

Son günlerde Marmara Bölgesi başta olmak üzere bir çok bölgede devam eden soğuk havaların ardından Meteoroloji fırtınanın Salı gününe kadar devam edeceğini duyurdu. Hava ne zaman ısınacak? sorusu ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamaları ile yanıt buldu. İşte 11 Mayıs Meteoroloji'den il il hava durumu tahminleri...

Havalar ne zaman ısınacak? Meteoroloji tarih verdi! İşte 11 Mayıs il il hava durumu - Sayfa 1

Hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Son değerlendirmelere göre bugün ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Uzun vadeli hava durumu tahminlerine göre Ramazan Bayramı'nda hava açık ve bol güneşli olacak. Hava sıcaklıkları ise bu hafta ortasında yükselmeye başlayacak.

Havalar ne zaman ısınacak? Meteoroloji tarih verdi! İşte 11 Mayıs il il hava durumu - Sayfa 2

SICAKLIKLAR NE ZAMAN ARTIYOR? 
Meteoroloji'nin son raporuna göre rüzgar kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Ege kıyıları, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (40-70 km/saat) ve kısa süreli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esiyor.

Son verilere göre fırtınanın salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor.Meteoroloji'nin son verilerine göre hafta ortasında hava sıcaklıkları yükselecek ve yağışlı hava etkisini yitirecek. Ramazan Bayramı boyunca yurt genelinde yağış beklenmiyor.

İstanbul hafta boyu güneşli olacak. Bayramın ilk günü sıcaklık 25 dereceye kadar çıkacak.

Havalar ne zaman ısınacak? Meteoroloji tarih verdi! İşte 11 Mayıs il il hava durumu - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: 

İç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Havalar ne zaman ısınacak? Meteoroloji tarih verdi! İşte 11 Mayıs il il hava durumu - Sayfa 4

RÜZGAR: 

Genellikle Kuzey yönlerden zamanla Doğu kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında zaman zaman kuvvetlice esmesi bekleniyor.