Anasayfa /  Foto Galeri

Hava sıcaklığı 48 saatte 36 derece düştü! Kar yağışı başladı

Hafta sonu yapılan hava tahminlerinde ABD'de bazı eyaletlerde sıcaklıkların bir günde 30 derece düşeceği ve kar yağışı görüleceği iddia edilmişti. Beklenen oldu ve bazı ABD eyaletleri eylül ayında kar yağışı sürprizi yaşamaya başladı. ABD'nin Montana ve Colorado eyaletlerinde birçok şehirde polar vortex (kutup girdabı) denen bir hava olayı sebebiyle hava sıcaklıkları kısa sürede 30-33 derece birden düştü.

Hava sıcaklığı 48 saatte 36 derece düştü! Kar yağışı başladı - Sayfa 1

ABD'nin Montana ve Colorado eyaletlerinde birçok şehirde polar vortex (kutup girdabı) ile kısa sürede sıcaklık 30-33 derece birden düştü. Kar yağışı başladı

Hava sıcaklığı 48 saatte 36 derece düştü! Kar yağışı başladı - Sayfa 2

ABD'de meydana gelen kutup girdabı, Montana ve Colorado eyaletlerinde sıcaklıkların kısa bir süre içinde 30 ila 33 derece arasında düşmesine neden oldu. Ardından da kar yağışı başladı.

Hava sıcaklığı 48 saatte 36 derece düştü! Kar yağışı başladı - Sayfa 3

Bir gün öncesinde 30-35 dereceler ile yaz mevsimini yaşayan ABD halkı, saatler içerisinde aniden kış mevsimine geçti ve sıcaklık 1-3 derecelere düştü. Bu ani sıcaklık düşüşü sebebiyle bu iki eyalette kar yağışı başladı.

Hava sıcaklığı 48 saatte 36 derece düştü! Kar yağışı başladı - Sayfa 4

Eylül ayında yağan karla şaşıran ABD'liler şaşkınlıkla bu ilginç ve az görülen doğa olayını izlemek için bu eyaletlere akın etti, eylül ayında yağan kar haberi sosyal medyada da yoğun şekilde paylaşıldı.