Anasayfa /  Hava durumu

Yola çıkacaklar dikkat! İstanbul'da kar yağışı başlıyor! Tüm yurtta hava durumu...

Meteoroloji'den alınan son hava durumu raporuna göre yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbullular dikkat kar yağışı bugün başlıyor! Meteoroloji'nin yapmış olduğu hava durumu ve son dakika kar yağışı uyarılarının ardından doğu bölgelerinin haricinde Marmara bölgesinde de kar yağışı dün akşam itibariyle başladı.

Abone ol
Abone ol 19 Aralık 2018 08:54

Meteoroloji'den alınan son hava durumu raporuna göre yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbullular dikkat kar yağışı bugün başlıyor! Meteoroloji'nin yapmış olduğu hava durumu ve son dakika kar yağışı uyarılarının ardından doğu bölgelerinin haricinde Marmara bölgesinde de kar yağışı dün akşam itibariyle başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinde yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar daha çok Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Giresun, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde etkili olacak. Genellikle yağışların sağanak ve yağmur olarak görülmesi beklenirken Güney Ege kıyıları ile Akdeniz kıyılarında gök görültülü sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul’un batı kesimleri, Balıkesir çevreleri ile Çanakkale’nin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının bugün ülkemizin Kuzeybatı ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı ve diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Ülkemizde etkili olacak yağışların Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Balıkesir’in kuzeyi, Bursa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Adana il çevreleri ile Mersin'in doğusunda ise çok kuvvetli ve şiddetli yağışın etkili olacağı belirtildi. Meteoroloji yetkilileri yaşanabilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar konusunda vatandaşları dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.

İSTANBUL HAVA DURUMU: KUVVETLİ YAĞIŞ VE KARLA KARIŞIK YER YER KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji'den alınan hava durumu tahminine göre bugün İstanbul'un çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Megakentte genellikle yağmur etkili olması beklenirken batı kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Yağışların İstanbul il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İstanbul'da bugün günün en yüksek sıcaklığı ise 6 derece.

Öte yandan İstanbul'da rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Yetkililer rüzgar ile kuvvetli yağış oluşturabileceği ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin dün yaptığı uyarı ile akşam saatlerinden itibaren Trakya'da, hava sıcaklığı sıfırın altına düştü ve Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kar yağışı görüldü. Kar yağışının bugünde devam etmesi beklenirken akşam saatlerinde Kırklareli'nin Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde de daha çok etkili oldu.

YURTTA HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nin çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un batı kesimleri, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların İstanbul'un batı kesimleri, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi'nin bugün çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nin bugün çok bulutlu ve genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yarın kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz'de kuvvetli, Adana ve K. Maraş çevreleri ile Mersin'in doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nin çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi'nin çok bulutlu, batı kısmında aralıklı yağmurun etkili olacağı ve Orta Karadeniz ve Giresun çevreleri ile gece saatlerinde Trabzon ve Rize çevrelerinin yağmurlu, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin bugün çok bulutlu, batı kesimleri ile öğle saatlerinden itibaren Erzurum, akşam saatlerinden itibaren Ardahan ve Kars çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, öğle saatlerinden sonra Erzurum ve Bingöl, akşam saatlerinden itibaren Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin çok bulutlu, batısı ile Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.




Yorumlar