Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 8 Ocak 2019 Salı (yarın) hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyredeceğini bildirdi. Yarın hava nasıl olacak? İşte 8 Ocak 2019 Salı (yarın) hava durumu

Abone ol
Abone ol 07 Ocak 2019 21:06

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Bitlis ve Kahramanmaraş çevreleri ile Diyarbakır, Batman ve Adıyaman'nın kuzey, Siirt ve Şırnak'ın doğu, Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar(20-50 cm.),

Adana, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Kilis ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır ve Batman il merkezleri ve güney, Siirt ve Şırnak il merkezleri ile batı ilçelerinde kuvvetli(30-60 kg/metrekare) yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. 

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Bitlis ve Kahramanmaraş çevreleri ile Diyarbakır, Batman ve Adıyaman'nın kuzey, Siirt ve Şırnak'ın doğu, Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar(20-50 cm.) şeklinde olması beklendiğinden başta çığ tehlikesi olmak üzere buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Adana, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Kilis ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır ve Batman il merkezleri ve güney, Siirt ve Şırnak il merkezleri ile batı ilçelerinde kuvvetli(30-60 kg/metrekare) yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım, Ulaşımda Aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Ülkemizin iç ve doğu kesimleri ile Marmara'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Çok bulutlu, doğu kesimleri ile Balıkesir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



BURSA -2°C, 1°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 



ÇANAKKALE -3°C, 2°C



Çok bulutlu



İSTANBUL 0°C, 3°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 



KIRKLARELI -6°C, -1°C



Çok bulutlu

EGE

Çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer kuvvetli olmak üzere iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



A.KARAHISAR -6°C, -3°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 



IZMIR 2°C, 5°C



Çok bulutlu



MANISA 0°C, 2°C



Çok bulutlu



MUĞLA -3°C, 1°C



Çok bulutlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, iç kesimlerinin kar yağışlı, kıyılarının aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2) yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. 



ADANA 2°C, 9°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor.



ANTALYA 6°C, 12°C



Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 



BURDUR -2°C, 0°C



Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı



HATAY 6°C, 8°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.



AKSARAY -4°C, 0°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



ANKARA -7°C, -1°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



CANKIRI -7°C, -1°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı



ESKISEHIR -5°C, -2°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Bolu çevrelerinin, zamanla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.



BARTIN -2°C, 2°C



Çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı



BOLU -7°C, -2°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 



DÜZCE -4°C, 1°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 



ZONGULDAK -2°C, 2°C



Çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, bölgenin iç kesimlerinde kar şeklinde olaması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.



AMASYA -3°C, 0°C



Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 



ARTVİN 0°C, 3°C



Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Salı) kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 



SAMSUN 2°C, 5°C



Parçalı çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 



TRABZON 4°C, 9°C



Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğu, Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar(20-50 cm.) kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.



ELAZIĞ -1°C, 4°C



Çok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar şeklinde olması bekleniyor. 



ERZURUM -6°C, 0°C



Çok bulutlu ve kar yağışlı



IĞDIR -5°C, 7°C



Çok bulutlu, gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde kar yağışlı



KARS -11°C, -2°C



Çok bulutlu, gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların; gece saatlerinde doğusunda, yarın (Salı) öğle saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 



DIYARBAKIR 1°C, 5°C



Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kuzey kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.



GAZIANTEP 1°C, 4°C



Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Salı) öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



SIIRT 1°C, 5°C



Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.



ŞANLIURFA 2°C, 5°C



Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Marmara, Ege ve Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batısı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), gece 5 (40 km/sa) batısı kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneydoğudan, gece kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın öğle saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz’in batısı 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, doğusu ile gece saatlerine kadar geneli aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yarın 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, güneyi ile açıkları aralıklı yağmurlu, Kuzey Ege’nin kuzey ve batısı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa), güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) yarın 5 ila 7 40-60 km/sa kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, orta ve kuzeyi ile yarın geneli 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, yarın kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın öğleden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın öğleden sonra geneli güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yarın öğleden sonra 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi yağış anında orta.


Etiketler 8 Ocak 2019
Yorumlar