Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 8 Aralık Cumartesi (yarın) hava durumu

Yarın hava sıcaklığı yurdun Kuzeydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak. Doğu Karadeniz'de ise bu akşam saatlerinden itibaren başlayan çok kuvvetli yağış ise yarın sabah saatlerine dek etkili olacak. İşte 8 Aralık Cumartesi (yarın) hava durumu

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2018 21:29

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bu akşam ve gece saatlerinde Samsun’un doğusu, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Giresun, Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (21-75 kg/m2), yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığı yurdun Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerde 2 ila 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar bu akşam ve gece saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu, yarın (Cumartesi) güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Bu akşam ve gece saatlerinde Samsun’un doğusu, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Giresun, Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (21-75 kg/m2), yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzlara (Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Genellikle parçalı, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Trakya ile güneydoğusunda buzlanma ve don olayı, güney ve doğusunda yer yer pus hadisesi bekleniyor.



BURSA -2°C, 11°C



Parçalı bulutlu



ISTANBUL 3°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



KIRKLARELI -3°C, 9°C



Parçalı bulutlu



SAKARYA 0°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Genellikle parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde İç Ege'de buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege'de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.



A.KARAHISAR -6°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu



IZMIR 5°C, 14°C



Parçalı bulutlu



KÜTAHYA -5°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu



MANISA 2°C, 12°C



Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı, doğusunun çok bulutlu, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek rakımlı yerlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.



ADANA 10°C, 18°C



Çok bulutlu 



ANTALYA 9°C, 17°C



Parçalı bulutlu



HATAY 9°C, 15°C



Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı



ISPARTA -1°C, 9°C



Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusunun karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor. 



ANKARA -2°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu



CANKIRI -3°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu 



ESKISEHIR -4°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu



KAYSERİ -3°C, 5°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Sinop çevrelerinin kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor 



BOLU -5°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu 



DÜZCE 1°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu 



KARABÜK 0°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu 



ZONGULDAK 2°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Çorum dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Samsun’un doğusu, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Giresun, Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.



AMASYA 2°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karışık yağmur, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı



GİRESUN 6°C, 10°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde çok kuvvetli olmak üzere il geneli kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı



SAMSUN 5°C, 11°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere il geneli yağmur ve sağanak yağışlı



TRABZON 8°C, 10°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde doğu ilçelerinde çok kuvvetli olmak üzere il geneli kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, güney ve batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere güneybatısında yağmur, diğer kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor. 



ELAZIĞ 5°C, 8°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



ERZURUM -2°C, 3°C



Çok bulutlu, bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde puslu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı



HAKKARİ 0°C, 2°C



Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.



KARS -5°C, 3°C



Çok bulutlu, bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde puslu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ADIYAMAN 8°C, 11°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



DIYARBAKIR 6°C, 11°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



GAZIANTEP 8°C, 11°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



SIIRT 5°C, 9°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinden sonra doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), gece saatlerinde kuzeyi, sabah saatlerinden sonra geneli güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece ve sabah saatlerinde kuzeybatıdan, sabah saatlerinde batısı güneybatıdan, öğle saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, gece saatlerinde güneydoğudan, sabah saatlerinden sonra güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi. 

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu,, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde kuzeydoğu, sabah saatlerinde kuzeybatı, öğle saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Güney Ege'de geneli ile gece saatlerinde güneyi kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren geneli 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,5m, Görüş: İyi. 

AKDENİZ

Hava Durumu: : Parçalı, doğusu çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa), ilk saatlerde doğusu ile sabah saatlerinden itibaren geneli 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinde batısı 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar