Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 4 Ocak 2019 Cuma (yarın) hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı üzerine uyarı yağdı. Yoğun kar, kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. Türkiye genelinde yarın hava nasıl olacak? İşte 4 Ocak 2019 Cuma (yarın) hava durumu

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2019 20:26

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklığının ülkenin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 6 derece azalacağını, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağını; iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği bildirdi. İşte Meteoroloji'den yarın için yapılan uyarılar...

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Muğla, Antalya'nın doğu kesimleri, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR UYARISI

Yağışların; Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve karla karışık yağmur, bu gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; akşam ve gece saatlerinde Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul'un batı çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden çok kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 



BURSA -1°C, 4°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı



ÇANAKKALE 1°C, 3°C



Çok bulutlu, yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 



İSTANBUL 2°C, 5°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlamak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinden sonra Silivri ve Çatalca çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.



KIRKLARELI -2°C, 1°C



Çok bulutlu, yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 

EGE

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Muğla çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyılarda yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam ve gece saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 



A.KARAHISAR 1°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı 



IZMIR 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 



MANISA 1°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu 



MUĞLA 1°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Antalya'nın doğu ilçeleri ile bu gece saatlerinden itibaren Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



ADANA 9°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ANTALYA 9°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren ise doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



BURDUR 2°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu ve zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı



HATAY 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur zamanla kuzeybatı kesimlerinden başlayarak karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam ve gece saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 



AKSARAY 4°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu



ANKARA 5°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı



CANKIRI 2°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı



ESKISEHIR 2°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı olmak üzere yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerinde yağmur; zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden, yarın (Cuma) sabah saatlerinden sonra kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden çok kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.



BARTIN 4°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu



BOLU 2°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı



DÜZCE 4°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



ZONGULDAK 5°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla bölgenin iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.



AMASYA 6°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu, zamanla kar yağışlı



ARTVİN 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 9°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı



TRABZON 10°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren bölgenin batı kesimleri ile Muş, Erzurum ve Bingöl çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ELAZIĞ 1°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.



ERZURUM -6°C, 2°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinden sonra kar yağışlı



IĞDIR -2°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu



KARS -10°C, -1°C



Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile Diyarbakır çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Cuma) sabah saatlerinde Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 



DIYARBAKIR 3°C, 7°C



Çok bulutlu ve yağmurlu, kuzey ve yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu



GAZIANTEP 5°C, 10°C



Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı



SIIRT 2°C, 7°C



Çok bulutlu 



ŞANLIURFA 7°C, 13°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Batı Karadeniz’de tam fırtına; Doğu Karadeniz’in batısı, Marmara, Kuzey Ege ve Akdeniz’de kuvvetli fırtına; Güney Ege’de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batısı yer yer karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde batısı kuzeydoğudan, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren doğusu güneybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), yer yer 10 (105 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde batısı doğudan, yarın (Cuma) sabah saatlerinde güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde batısı güneydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın (Cuma) öğle saatlerinde batısı kuzeybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m Batı ve Orta Karadeniz 4,0 ila 5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinde kuzeydoğudan 9 (90 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m, akşam saatlerinde 3,5 ila 4,5m Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Kuzey Ege’nin kuzeyi kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde güneyi güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), gece saatlerinden itibaren kuzeybatıdan, yarın (Cuma) öğle saatlerinde güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yarın (Cuma) sabah saatlerine kadar 4,0 ila 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinde 9 (90 km/sa), Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde 9 (90 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına ve kuvvetli yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinde batısı kar yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, gece saatlerinden itibaren doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar