Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 25 Ocak 2019 Cuma (yarın) hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yarın için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı. Özellikle Antalya ve Mersin çevrelerinde yağış miktarı 100kg.'a kadar çıkacak. Yarın hava nasıl olacak? İşte Türkiye genelinde 25 Ocak Cuma yarın hava durumu

Abone ol
Abone ol 24 Ocak 2019 19:32

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yarın için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı. Özellikle Antalya ve Mersin çevrelerinde yağış miktarı 100kg.'a kadar çıkacak. Yarın hava nasıl olacak? İşte Türkiye genelinde 25 Ocak Cuma yarın hava durumu..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Malatya, Elazığ ve Şırnak çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. 

Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların bu akşam saatlerinde Antalya'nın doğusu ile Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Meteoroloji hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmediğini kaydetti Batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların bu akşam saatlerinde Antalya'nın doğusu ile Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın bu akşam saatlerinde Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de, gece saatlerinde Kıyı Ege ile yarın (Cuma) Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de güney yönlerden fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat); Muğla-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) şeklinde eseceği (çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, yerel hortum oluşumu, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam bölge genelinin, gece saatleri ile yarın (Cuma) bölgenin batısının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın doğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 



BURSA 7°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı



ÇANAKKALE 9°C, 14°C



Çok bulutlu ve sağanak yağışlı



İSTANBUL 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde il geneli, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra batı çevreleri aralıklı sağanak yağışlı



KIRKLARELI 6°C, 12°C



Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam bölge genelinin, gece saatleri ile yarın (Cuma) kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat), yarın (Cuma) yer yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



A.KARAHISAR 2°C, 10°C



Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu



IZMIR 9°C, 15°C



Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 



KÜTAHYA 3°C, 10°C



Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu



MUĞLA 5°C, 11°C



Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Antalya'nın doğusu ile Mersin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı ve Orta Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



ADANA 8°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ANTALYA 10°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde doğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. 



BURDUR 2°C, 8°C



Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra yağmurlu 



MERSİN 10°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. 

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve batı kesimleri ile Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve doğu kesimlerinde bu akşam saatlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ANKARA 3°C, 10°C



Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu



ESKISEHIR 4°C, 10°C



Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu



KONYA 5°C, 11°C



Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu



SİVAS 2°C, 7°C



Parçalı çok bulutlu ve bu gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



SİNOP 12°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu



BOLU 6°C, 11°C



Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu



DÜZCE 11°C, 16°C



Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu



ZONGULDAK 12°C, 15°C



Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Çorum çevrelerinin yağmurlu, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 



ÇORUM 4°C, 10°C



Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde yağmurlu



ORDU 13°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 13°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON 14°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde batı kesimlerinin, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, bu akşam saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda bu gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ERZURUM -6°C, 1°C



Parçalı çok bulutlu, bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde kar yağışlı



KARS -11°C, -1°C



Parçalı çok bulutlu, bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde kar yağışlı



MUŞ -5°C, -1°C



Parçalı çok bulutlu, bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde kar yağışlı



VAN -2°C, 6°C



Parçalı çok bulutlu, bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, bu akşam Gaziantep ve Kilis çevrelerinin, gece saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



BATMAN 3°C, 11°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinde yağmurlu



DIYARBAKIR 3°C, 10°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinde yağmurlu



GAZIANTEP 3°C, 10°C



Parçalı çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



ŞANLIURFA 4°C, 13°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinde yağmurlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Güney Ege’de kuvvetli fırtına; Kuzey Ege’de fırtına; Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde batısı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan, gece saatlerinde geneli ile yarın (Cuma) sabah saatlerinde doğusu güneybatıdan, yarın (Cuma) öğle saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yer yer 5 (40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, yarın (Cuma) sabah saatlerinde batısı güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, yer yer 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, bu akşam geneli, yarın (Cuma) batısı aralıklı yağmur ve sağanak yağmurlu, Rüzgâr: Güney ve güneydoğudan, akşam saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), açıkları ile yarın (Cuma) akşam saatlerinde geneli 6 ila 8 (60-75 km/sa), bugün (Perşembe) akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege’de güney ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yarın (Cuma) akşam saatlerinde kuzeyi ile yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren güneyi 3,5 ila 4,5m, yer yer 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde batısı ile yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra geneli güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinde doğusu güneydoğudan, yarın (Cuma) sabah saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf. 

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan, kuzeyi kuzeydoğudan, yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar