Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 17 Kasım Cumartesi (yarın) hava durumu

Meteoroloji yarın için uyardı. Marmara'nın batı kıyısı, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli yağış!.. Doğu Akdeniz'in doğusunda fırtına! Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde zirai don bekleniyor. İşte 17 Kasım Cumartesi (yarın) hava durumu..

Abone ol
Abone ol 16 Kasım 2018 20:51

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa, Uşak, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Samsun, Sivas, Ordu, Tokat, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların yağmur, Akdeniz ve Ege kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz'in yüksek kesimleri ile Sivas ve Bolu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Muğla, Aydın, İzmir ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50kg/m2) olması bekleniyor.

Marmara'nın Batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz Kıyılarındaki Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; yarın (Cumartesi) Muğla, Aydın, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz’in Doğusunda Fırtına Bekleniyor!

Doğu Karadeniz'in doğusunda yarın(16.11.2018 Cuma) akşam saatlerinden itibaren rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Ege ve Batı Akdeniz'in İç Kesimlerinde Zirai Don Bekleniyor!

Yarın (15.11.2018 Perşembe) ilk saatlerden itibaren zirai faaliyetlerin ve seracılığın sürdüğü; İzmir ve Aydın ilinin iç kesimlerinde hafif zirai don, Manisa, Denizli, Isparta ve Burdur illerimizde ise orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir. Zirai don olayının 17.11.2018 Cumartesi günü sabah saatlerinde sona ereceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. 



BURSA 5°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu



ISTANBUL 7°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



KIRKLARELI 1°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



SAKARYA 6°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinin, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak ve Manisa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Bu gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. 



A.KARAHISAR 0°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu



IZMIR 9°C, 13°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KÜTAHYA 0°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu



MANISA 8°C, 11°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. 



ADANA 9°C, 20°C



Parçalı bulutlu



ANTALYA 14°C, 19°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



HATAY 8°C, 15°C



Parçalı bulutlu



ISPARTA 0°C, 7°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde yağmurlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevrelerinin akşam saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



AKSARAY 0°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu



ANKARA -1°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu



CANKIRI -2°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



ESKISEHIR 0°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, Düzce, Zonguldak, Kastamonu ve Karabük çevrelerinin yağmurlu, Bolu çevrelerinin ve yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. 



BOLU 0°C, 8°C



Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı



DÜZCE 5°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmurlu



KARABÜK 3°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu



ZONGULDAK 7°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, iç kesimleri ve 1500 m. ve üzeri rakımlı yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 



AMASYA 2°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu



GİRESUN 7°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu



SAMSUN 7°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu



TRABZON 8°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin güneybatısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde bölgenin batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 



ELAZIĞ -2°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu



ERZURUM -1°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı



HAKKARİ 3°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



KARS -1°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimleri ile Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



ADIYAMAN 5°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı



DIYARBAKIR 5°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



GAZIANTEP 3°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu



SIIRT 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar Doğu Karadeniz’in doğusu, yarın (Cumartesi) akşam saatlerinde Marmara’nın batısı, Kuzey Ege’nin kuzeyi ile yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Güney Ege’nin güneyinde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde geneli olmak üzere, Batı Karadeniz’in batısı ile Doğu Karadeniz’in doğusu yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatıdan, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı kuzey ve kuzeybatıdan 6 (50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusu yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Batı Karadeniz’in batısı ile Doğu Karadeniz’in doğusu yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın (Cumartesi) akşam saatlerinde batısı 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yarın (Cumartesi) akşam saatlerinde batısı yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde güneyi ile zamanla geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), kuzeyi 7 (60 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneyi kuzeybatıdan, gece saatlerinde güneyi ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren geneli güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi ile zamanla geneli 1,5 ila 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), zaman zaman 5 (40 km/sa), Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde geneli yağmurlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar