Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 16 Ocak 2019 Çarşamba (yarın) hava durumu

Meteoroloji yarın için uyardı! Çok kuvvetli sağanak yağış ve kar yağışı bekleniyor. Bazı merkezlerde yarın okullar tatil olabilir. Peki yarın hava nasıl olacak? İşte 16 Ocak 2019 Çarşamba (yarın) hava durumu

Abone ol
Abone ol 15 Ocak 2019 19:50

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile İzmir, Hakkari, Şırnak, Bingöl, Muş, Bitlis, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki yarın hava nasıl olacak? İşte 16 Ocak 2019 Çarşamba (yarın) hava durumu

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları, Ordu, Giresun, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak yağış beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve yüksekleri, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun Batısı ile Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Adıyaman çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), Ege ve Marmara bölgeleri ile Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden fırtına (60-80 km/saat); İstanbul'un kuzey kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (90 km/saat), Akşam ilk saatlerde Eskişehir çevrelerinde zamanla Batı Akdeniz'de gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile sabah ilk saatlerde İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Akdeniz'de yönünün kuzeybatıya dönmesi beklenen fırtınanın Akdeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman 100 km/saatin üzerine çıkacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI

Bu gece ve sabah saatlerinde zirai faaliyetlerin devam ettiği Ege Bölgesinin kıyı kesiminde hafif, kıyı illerinin iç kesimlerinde ise orta kuvvette zirai don tehlikesi bulunduğundan çiftçilerimizin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Bilecik çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatı yönlerden zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.



BURSA -3°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere yarın (Çarşamba) sabah saatlerine kadar kar yağışlı 



ÇANAKKALE 0°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu



İSTANBUL 0°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu



KIRKLARELI -4°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Afyon ve Kütahya ile Uşak'ın doğu kesimlerinde yoğun olmak üzere bölgenin iç kesimlerinin yarın (Çarşamba) sabah saatlerine kadar kar yağışlı, İzmir çevrelerinin bu akşam ilk saatlerde yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey yönlerden zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, kıyı illerinin iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don tehlikesi bulunmaktadır. 



A.KARAHISAR -5°C, -3°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere yarın (Çarşamba) sabah saatlerine kadar kar yağışlı 



IZMIR 0°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde yağmurlu



MUĞLA -2°C, 2°C



Parçalı ve çok bulutlu



UŞAK -5°C, -2°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu kesimlerinde yoğun olmak üzere yarın (Çarşamba) sabah saatlerine kadar kar yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; akşam saatlerinde Orta Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde; gece ve sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'de güney; Orta ve Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.



ADANA 9°C, 11°C



Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerine kadar yerel olarak çok kuvvetli, kuzey ilçelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.



ANTALYA 6°C, 10°C



Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.



BURDUR -3°C, 0°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kar yağışlı



HATAY 6°C, 10°C



Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve karla karışık yağmur, Sivas ve Eskişehir çevrelerinde kar şeklinde başlayacak yağışların; gece saatlerinden itibaren bölge genelinde kar şeklinde gerçekleşeceği bekleniyor. Yağışların; bu akşam ilk saatlerde Eskişehir ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde, gece saatlerinden itibaren bölgenin doğu kesimlerinde yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney; güney ve batısında kuzey yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



ANKARA -1°C, 0°C



Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinde kuzey kesimlerinde yoğun kar şeklinde olmak üzere, gece saatlerinde il genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



CANKIRI -3°C, -2°C



Çok bulutlu, akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı 



ESKISEHIR -4°C, -1°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı



KONYA -1°C, 1°C



Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.



BARTIN 1°C, 3°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı



BOLU -4°C, -1°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı



KARABÜK -2°C, 0°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı



ZONGULDAK 2°C, 3°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinde kıyı kesimlerde kuzeybatıya, iç kesimlerde güneydoğuya döneceği ve rüzgar hızının zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



AMASYA 3°C, 4°C



Çok bulutlu, yağmurlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı



ÇORUM -3°C, 1°C



Çok bulutlu, yağmurlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı



SAMSUN 6°C, 7°C



Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu



TRABZON 9°C, 10°C



Çok bulutlu, yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin batısı ile Hakkari, Şırnak, Bingöl, Muş, Bitlis, Kars ve Ardahan çevrelerinin kar, batısının yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batı kesimlerinde yoğun olmak üzere, karla karışık yağmur kar şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güneyli yönlerden zaman zaman fırtına; kuzey kesimlerde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 



BİNGÖL 0°C, 3°C



Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yoğun olmak üzere kar yağışlı



ERZURUM -3°C, 2°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



KARS -4°C, -1°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



MUŞ -2°C, 2°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, kuzey ve yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğu kesimlerinde güney yönlerden zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.



DIYARBAKIR 4°C, 8°C



Çok bulutlu, yağmurlu, kuzey ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı



GAZIANTEP 3°C, 5°C



Çok bulutlu, yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



KİLİS 4°C, 6°C



Çok bulutlu, yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ŞANLIURFA 4°C, 8°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Doğu Akdeniz’de tam fırtına; Doğu Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli fırtına; akşam saatlerinde Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batısının karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde batısında yoğun kar, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Ordu ve Giresun’un kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur şeklinde olacağı bekleniyor. Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, yarın (Çarşamba) akşam saatlerinde doğusu güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), gece saatlerinde batısı ile yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde geneli 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,5 ila 4,5m, doğusu yer yer 5,5m, Görüş: İyi, kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinde 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, açıkları sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde güneyi 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinde 6 ila 8 (60-75 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (60-75 km/sa), yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, akşam saatlerinde kuzeyi ile güneyi 4,0 ila 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz’de güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinde Antalya Körfezi ile gece saatlerinden itibaren geneli kuzeybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), Doğu Akdeniz’de güney ve güneybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), akşam saatlerinde 10 (105 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 4,5 ila 5,5m, Görüş: Zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m Görüş: İyi, yağış anında orta.


Etiketler 16 Ocak 2019
Yorumlar