Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 16 Kasım Cuma (yarın) hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 Kasım Cuma yarın için hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağını ve mevsim normallerinin altında seyredeceğini kaydetti. Ayrıca bazı illerimiz için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. İşte 15 Kasım Cuma (yarın) hava durumu...

Abone ol
Abone ol 15 Kasım 2018 20:02

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğsu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Tekirdağ, Antalya, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur, Akdeniz kıyılarında sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğsu, Akdeniz'in yüksek kesimleri Ankara, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların Antalya'nın doğu kesimleri, Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Muş, Bitlis, Karaman ve Niğde çevreleri ile Konya'nın güneydoğusu ve Antalya'nın kuzeydoğusunun yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Ayrıca; zirai faaliyetlerin ve seracılığın sürdüğü; İzmir ve Aydın ilinin iç kesimlerinde hafif zirai don, Manisa, Denizli, Isparta ve Burdur illerimizde ise orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir.

İŞTE METEOROLOJİDEN YARIN İÇİN UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Ülkemizin yağışların; Muş'un yüksek kesimleri, Bitlis çevreleri ile Antalya'nın kuzeydoğusundaki yüksek kesimler ile 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde, Konya'nın güneyi, Karaman ve Niğde çevrelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden bu illerimizi Akdeniz’e bağlayan karayolları(Alacabel mevkii, Karaman Mut arası Sertavul geçidi, Ulukışla Pozantı arası) başta olmak üzere kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksama, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞMUR VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

ZİRAİ DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin ve seracılığın sürdüğü; İzmir ve Aydın ilinin iç kesimlerinde hafif zirai don, Manisa, Denizli, Isparta ve Burdur illerimizde ise orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Balıkesir ve Tekirdağ çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



BURSA 4°C, 10°C



Parçalı bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



ISTANBUL 7°C, 12°C



Parçalı bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



KIRKLARELI 4°C, 9°C



Parçalı bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



SAKARYA 7°C, 11°C



Parçalı bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin hafif yağmurlu zamanla karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.



A.KARAHISAR -2°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu



IZMIR 7°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu



KÜTAHYA 2°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu zamanla karlakarışık yağmurlu



MANISA 7°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğusunda kuvvetli sağanak, kuzeydoğusundaki 1500 m. rakım ve üzerindeki yüksek kesimlerle Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 



ADANA 8°C, 19°C



Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı



ANTALYA 12°C, 20°C



Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı, doğu kesimlerinin yer yer kuvvetli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur, 1500 m. rakım ve üzerinde ise yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 



HATAY 7°C, 15°C



Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı



ISPARTA -2°C, 10°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Akşam saatlerinden itibaren güney ve doğusu ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Konya’nın güneyi ilçeleri Karaman ve Niğde’de kuvvetli kar (5-20 cm) şeklinde olması bekleniyor. 



AKSARAY 0°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve karlakarışık yağmurlu 



ANKARA 0°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren hafif karla karışık yağmurlu 



CANKIRI -1°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu 



ESKISEHIR 1°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu 

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



BOLU 1°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu yüksek kesimleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı



DÜZCE 6°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu yüksek kesimleri karlakarışık yağmurlu



KARABÜK 4°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmurlu



ZONGULDAK 7°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimleri ve 1500 m. ve üzeri rakımlı yüksekleri ile yayla kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 



AMASYA 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı yağmurlu yüksek kesimleri karlakarışık yağmurlu 



GİRESUN 7°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



SAMSUN 8°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



TRABZON 8°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bitlis çevreleri ve Muş'un yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



ELAZIĞ 0°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın yağmurlu



ERZURUM -2°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 



HAKKARİ 3°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı



KARS -1°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.



ADIYAMAN 4°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı



DIYARBAKIR 5°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



GAZIANTEP 3°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı



SIIRT 6°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

DENİZLERDE YARIN HAVA DURUMU

Akdeniz’de fırtına, Batı Karadeniz, Marmara ve Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, yarın sabah saatlerinden itibaren batısı kuzeybatı, doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısında 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Dalga: 0,5 ila 1,5m, Batı Karadeniz’de 1,0 ila 2,0m, batısında 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatı, yarın sabah saatlerinde kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), ilk saatlerde batısında 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın öğle saatlerinde geneli 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, ilk saatlerde Güney Ege’de yer yer 3,0m, yarın öğle saatlerinde güney Ege’de 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatı, ilk saatlerde doğusunda güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), bu gece ve yarın sabah saatlerinde batısında 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın öğle saatlerinde genelinde 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), gece saatlerinde 4 ila 6 (30-60 km/sa), doğusunda 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın sabah saatlerinde genelinde 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, gece ve sabah saatlerinde 3,0 ila 4,0m, yarın öğle saatlerinde genelinde 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğu, zaman zaman kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.




Yorumlar