Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 15 Kasım Perşembe (yarın) hava durumu (Özel Haber)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde zirai don uyarısında bulundu. Antalya-Konya Kara Yolunda ise yoğun kar bekleniyor. Öte yandan İstanbul için de uyarı üzerine uyarı geldi. Çok kuvvetli sağanak yağış geliyor. İşte 15 Kasım Perşembe (yarın) hava durumu (Özel Haber)

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2018 20:23

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminelere göre yarın ülke genelinde soğuk hava hissedilir derecede hakim olmaya başlayacak. Bazı illerimiz için don uyarısı gelirken bazı illerimiz için yoğun kar yağışı geldi. İstanbul ise sağanak yağışa teslim olabilir.  İşte 15 Kasım Perşembe yarın yurt genelinde hava durumu..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İstanbul, Antalya, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın ve Elazığ'ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2), Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kuvvetli kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan'ın ve Tunceli'nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri ile 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Ayrıca; yarın (Perşembe) ilk saatlerden itibaren zirai faaliyetlerin ve seracılığın sürdüğü; İzmir ve Aydın ilinin iç kesimlerinde hafif zirai don, Manisa, Denizli, Isparta ve Burdur illerimizde ise orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir.

KUVVETLİ KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI UYARISI: Ülkemizin doğu kesimlerinde görülecek yağışların Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kuvvetli kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan'ın ve Tunceli'nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri ile 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (buzlanma, ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞMUR VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul, Antalya, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın ve Elazığ'ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; gece saatlerine kadar Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Yarın (Perşembe) ilk saatlerden itibaren zirai faaliyetlerin ve seracılığın sürdüğü; İzmir ve Aydın ilinin iç kesimlerinde hafif zirai don, Manisa, Denizli, Isparta ve Burdur illerimizde ise orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren İstanbul çevrelerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



BURSA 6°C, 11°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı



ISTANBUL 9°C, 13°C



Parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.



KIRKLARELI 7°C, 13°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı



SAKARYA 7°C, 11°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği bekleniyor.



A.KARAHISAR -1°C, 7°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu 



IZMIR 8°C, 16°C



Parçalı bulutlu



KÜTAHYA 1°C, 7°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı



MANISA 5°C, 15°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu 

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden sonra Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinin kuvvetli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur, 1500 m rakım ve üzerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 



ADANA 9°C, 20°C



Parçalı bulutlu



ANTALYA 13°C, 21°C



Parçalı bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur, 1500 m rakım ve üzerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 



HATAY 8°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde sağanak yağışlı



ISPARTA -2°C, 11°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



AKSARAY -3°C, 8°C



Parçalı bulutlu 



ANKARA -1°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu 



CANKIRI -3°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu 



ESKISEHIR -1°C, 8°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu 

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin yağmur, Kastamonu'nun iç kesimleri ve yükseklerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.



BOLU 0°C, 6°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu 



DÜZCE 5°C, 10°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



KARABÜK 1°C, 10°C



Parçalı yer yer çok bulutlu



ZONGULDAK 8°C, 11°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri ve Doğu Karadeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak, Doğu Karadeniz'in 1500 m ve üzeri rakımlı yüksekleri ile yayla kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 



AMASYA 2°C, 11°C



Parçalı yer yer çok bulutlu



GİRESUN 8°C, 10°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



SAMSUN 7°C, 11°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



TRABZON 7°C, 12°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatısı ile Iğdır ve Hakkari çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Erzurum, Bingöl, Bitlis ve Muş ile Erzincan ve Tunceli'nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



ELAZIĞ 0°C, 8°C



Parçalı çok bulutlu, doğusunda zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı



ERZURUM -1°C, 3°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



HAKKARİ 5°C, 7°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



KARS -1°C, 3°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şanlıurfa'nın doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.



ADIYAMAN 6°C, 13°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



DIYARBAKIR 4°C, 15°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 



GAZIANTEP 3°C, 12°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



SIIRT 7°C, 11°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Doğu Karadeniz’in doğusu, Orta ve Güney Ege ile Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in doğusu kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın yer yer 5 (40 km/sa), batısı yarın öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) yarın öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Doğu Karadeniz’in doğusu yer yer 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, yarın 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yarın Kuzey Ege’nin kuzey kesimleri ile Marmaris-Fethiye çevreleri sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), güneyi 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), güneyi ile açıkları 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Orta ve Güney Ege açıkları 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Batı Akdeniz’in batısı yarın öğleden sonra sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerine kadar batısı 7 (60 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) doğusu 7 (60 km/sa), yarın geneli 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, yarın 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan, yarın kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinden itibaren 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.






Yorumlar