Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 12 Ocak 2019 Cuma (yarın) hava durumu

Yarın hava durumu tahminlerinde yine kuvvetli yağış buzlanma ve don uyarısı var! Yarın hava nasıl olacak? İşte 12 Ocak 2019 Cuma (yarın) hava durumu

Abone ol
Abone ol 11 Ocak 2019 21:05

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara(Edirne ve Kırklareli hariç), Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in (Sinop hariç) yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya merkez ve batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), bu gece saatlerinde İzmir, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. 

Yarın hava nasıl olacak? İşte 12 Ocak 2019 Cuma (yarın) hava durumu

Hava sıcaklığı Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. İç ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.



KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Antalya merkez ve batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), bu gece saatlerinde İzmir, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimleri ile Tekirdağ çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Bu gece saatlerinde Bilecik çevrelerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 



BURSA 7°C, 9°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



ÇANAKKALE 6°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.



İSTANBUL 5°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



KIRKLARELI 1°C, 3°C



Çok bulutlu

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ve gece gece saatlerinde İzmir çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.



A.KARAHISAR 2°C, 7°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



IZMIR 9°C, 13°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 



MANISA 9°C, 11°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



MUĞLA 5°C, 9°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın Antalya merkez ve batı ilçelerinde çok kuvvetli(51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. 



ADANA 5°C, 14°C



Parçalı bulutlu



ANTALYA 9°C, 14°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.



BURDUR 3°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 



HATAY 4°C, 11°C



Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



AKSARAY -2°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu



ANKARA 2°C, 6°C



Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu



CANKIRI -1°C, 4°C



Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde karla karışık olmak üzere yağmurlu



ESKISEHIR 2°C, 7°C



Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Sinop hariç) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, gece saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



BARTIN 7°C, 8°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



BOLU 3°C, 6°C



Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı



DÜZCE 8°C, 10°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



ZONGULDAK 8°C, 9°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 



AMASYA -2°C, 5°C



Parçalı bulutlu



ARTVİN 1°C, 8°C



Parçalı bulutlu



SAMSUN 8°C, 12°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu 



TRABZON 9°C, 14°C



Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ELAZIĞ -4°C, 3°C



Parçalı ve az bulutlu



ERZURUM -19°C, -7°C



Parçalı ve az bulutlu



KARS -21°C, -7°C



Parçalı ve az bulutlu



MUŞ -14°C, -4°C



Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



DIYARBAKIR -5°C, 7°C



Parçalı ve az bulutlu



GAZIANTEP -1°C, 7°C



Parçalı ve az bulutlu



SIIRT -4°C, 5°C



Parçalı ve az bulutlu



ŞANLIURFA 1°C, 9°C



Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Doğu Akdeniz'in doğusunun açıklarında fırtına, Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. 

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, doğusu kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusu ilk saatlerde 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, öğleden sonra güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; Rüzgâr: Kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu ve kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa ) Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu ve batısı kuvvetli kuvvetli sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam doğusunda 7 (60 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusunun açıkları 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, akşam 3,0m, doğusunun açıkları 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu; yer yer pus ve sisli, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.


Yorumlar