Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 10 Ocak 2019 Perşembe (yarın) hava durumu

Meteoroloji genel Müdürlüğü'nden fırtına uyarısı!.. Rüzgar saatte 100 kilometre hızla esecek. Peki Türkiye genelinde yarın hava nasıl olacak? İşte 10 Ocak 2019 Perşembe (yarın) hava durumu

Abone ol
Abone ol 09 Ocak 2019 21:09

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimleri ile bu akşam saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinin çok bulutlu, Rize ve Artvin kıyı kesimlerinin yağmur, Artvin il merkezinin hafif kar yağışlı, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. 



10 Ocak'ta hangi illerde okullar tatil? TIKLAYIN



Yağışların, bu gece saatleri ile yarın (Perşembe) Balıkesir'in batısı, Çanakkale’nin güneyi, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın batısı, Çanakkale il merkezi, Antalya'nın doğu ilçeleri, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Bu akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de kuvvetlenecek rüzgarın, gece saatleri ile yarın (Perşembe) Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli fırtına (80-100 km/saat), Marmara'da fırtına (60-80 km/saat), Batı Akdeniz'in batısı, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, bu gece saatleri ile yarın (Perşembe) Balıkesir'in batısı, Çanakkale’nin güneyi, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın batısı, Çanakkale il merkezi, Antalya'nın doğu ilçeleri, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI

Bu akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli fırtına (80-100 km/saat), Marmara'da fırtına (60-80 km/saat), Batı Akdeniz'in batısı, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, fırtınanın oluşturabileceği hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.





BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla İstanbul, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatleri ile yarın (Perşembe) Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın batı kesimleri ve Çanakkale il merkezinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.



BURSA 2°C, 12°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Perşembe) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



ÇANAKKALE 6°C, 13°C



Çok bulutlu, güney kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, il genelinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



İSTANBUL 5°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



KIRKLARELI 3°C, 11°C



Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Manisa, Aydın. Muğla ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyıları ve İzmir ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare), Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kıyı kesimlerinde fırtına (80-100 km/saat), iç kesimlerinde kuvvetli (50-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.



A.KARAHISAR -10°C, 4°C



Parçalı zamanla çok bulutlu



IZMIR 6°C, 13°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinden itibaren çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



MANISA 3°C, 10°C



Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği 



MUĞLA 2°C, 8°C



Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği 

AKDENİZ

Parçalı zamanla batı kesimleri çok bulutlu, yarın (Perşembe) Batı Akdeniz bölümünün sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, yarın (Perşembe) Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.



ADANA 3°C, 13°C



Parçalı ve az bulutlu



ANTALYA 6°C, 14°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



BURDUR -4°C, 6°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



HATAY 3°C, 9°C



Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı, zamanla bölge genelinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



AKSARAY -11°C, 4°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu



ANKARA -9°C, 3°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu



CANKIRI -9°C, -1°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu



ESKISEHIR -8°C, 6°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bu gece saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.



BARTIN -3°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



BOLU -7°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



DÜZCE -3°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



ZONGULDAK 1°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Rize ve Artvin kıyılarının yağmurlu, Artvin il merkezinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın Orta Karadeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.



AMASYA -11°C, 3°C



Parçalı ve az bulutlu



ARTVİN -5°C, 1°C



Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının yağmur, il merkezi hafif kar yağışlı 



SAMSUN 3°C, 11°C



Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.



TRABZON 2°C, 13°C



Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzeydoğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde sis bekleniyor.



ELAZIĞ -11°C, -3°C



Parçalı ve az bulutlu



ERZURUM -18°C, -7°C



Parçalı bulutlu



KARS -19°C, -8°C



Parçalı ve çok bulutlu



MUŞ -9°C, -2°C



Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun bu akşam yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.



DIYARBAKIR -6°C, 5°C



Parçalı ve az bulutlu



GAZIANTEP -4°C, 4°C



Parçalı ve az bulutlu



SIIRT -6°C, 2°C



Parçalı ve az bulutlu



ŞANLIURFA -2°C, 7°C



Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Kuzey Ege’de tam fırtına, Güney Ege’de kuvvetli fırtına, Marmara’da fırtına, Batı Karadeniz’de fırtınamsı rüzgâr bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren batısı yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğu, sabah saatlerinden itibaren güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinden itibaren batısı güney ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğu, akşam saatlerinde batısı güneybatı, sabah saatlerinde doğusu doğu, öğle saatlerinde geneli güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa); gece saatlerinde batısı güneydoğu, öğle saatlerinden doğusu güneybatı ve sabah saatlerinde geneli güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,5m, batısında 2,0 ila 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgâr: Güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,0m, sabah saatlerinde 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), öğle saatlerinde geneli 6 ila 8 (50-75 km/sa); güneyi 7 ila 9 (75-90 km/sa), akşam ve gece saatlerinde güneyi güneybatıdan 8 ila 10 (75-105 km/sa); Güney Ege’de güney ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinde geneli güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinden itibaren kuzeyi güneybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), öğle saatlerinde kuzeyi kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,5 ila 4,0m, akşam saatlerinden itibaren 5,0 ila 6,0m, Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) Batı Akdeniz sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz’de güney ve güneybatı, gece ve sabah saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinden itibaren doğusu güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Akdeniz’de batı ve kuzeybatı, gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, gece saatlerinde güneyi güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.


Yorumlar