Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 1 Ocak 2019 Salı (yarın) hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yılın ilk günü için kapalı bir hava hakim olacak dedi. Peki Yarın hava nasıl olacak? İşte 1 Ocak 2019 Salı (yarın) hava durumu.. İşte yarın hava durumu..

Abone ol
Abone ol 31 Aralık 2018 21:38

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam ve gece Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Siirt ve Edirne çevrelerinin; yarın (Salı) Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Sivas, Kayseri, Niğde ve Bolu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Akdeniz ve Ege'nin kıyı kesimleri ile Edirne, Çanakkale, Denizli ve Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların bu gece saatlerinden itibaren Aydın'ın kıyı kesimleri, Antalya ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 

Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyıları ve Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.





Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; bu gece saatlerinden itibaren Aydın'ın kıyı kesimleri, Antalya ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Edirne çevrelerinin, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra güney kesimlerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Trakya kesimi, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



BURSA 0°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra hafif olmak üzere karla karışık yağmurlu 



ÇANAKKALE 5°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra hafif olmak üzere yağmurlu 



İSTANBUL 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu



KIRKLARELI 3°C, 8°C



Çok bulutlu

EGE

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı olmak üzere yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu gece ve yarın (Salı) öğle saatlerinde Muğla çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 



A.KARAHISAR -7°C, 1°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren aralıklı ve hafif olmak üzere kar yağışlı



IZMIR 5°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı



MANISA 2°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu



MUĞLA 4°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin bu gece saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Antalya'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ADANA 5°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



ANTALYA 9°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren yerel olmak üzere kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı



BURDUR -1°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı



HATAY 4°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Konya, Karaman; zamanla Ankara, Eskişehir, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin aralıklı ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.



AKSARAY -6°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu



ANKARA -6°C, 1°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı



CANKIRI -6°C, 0°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı



ESKISEHIR -7°C, -1°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 



BARTIN 2°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu



BOLU -4°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı



DÜZCE -1°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu



ZONGULDAK 3°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



AMASYA -4°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu



ARTVİN 0°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları yağmur, iç kesimleri kar yağışlı



SAMSUN 4°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON 5°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 



ELAZIĞ -7°C, 2°C



Parçalı ve çok bulutlu, Yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı



ERZURUM -12°C, -4°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı



IĞDIR -3°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı



KARS -11°C, -3°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam Siirt ve çevreleri ile yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak aralıklı yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların bölgenin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 



DIYARBAKIR -2°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı



GAZIANTEP 0°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı



SIIRT 1°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu



ŞANLIURFA 3°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden sonra yağmurlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Kuzey Ege’nin kuzeyi, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in açıkları ile Kaş-Marmaris Arasında fırtına; Marmara’da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in doğusu aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40), yarın (Salı) öğle saatlerinde batısı 6 (50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, gece saatlerinde kıyı kesimleri ile yarın (Salı) sabah saatlerinde doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın (Salı) öğle saatlerinde geneli güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren yer yer 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz’in batısı 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, güneyi yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege' de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), kuzeyi 8 (75 km/sa), Güney Ege'de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Kaş-Marmaris arasında güneydoğudan 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Kuzey Ege’nin kuzeyi ile Güney Ege’nin güneyi 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz' de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinden itibaren açıkları 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, batısı ile Doğu Akdeniz’in açıkları 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar