Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? İşte 7 Şubat 2019 Perşembe hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Iğdır ve Hakkari haricinde tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın hava nasıl? İşte 7 Şubat 2019 Perşembe hava durumu

Abone ol
Abone ol 06 Şubat 2019 20:48

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek yağışların; Antalya il merkezi ve doğu ilçeleri ile Adana’nın iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya’nın batı ilçeleri ile Adana ve Mersin kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Antalya il merkezi ve doğu ilçeleri ile Adana’nın iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya’nın batı ilçeleri ile Adana ve Mersin kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden; meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara’nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa); İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güney ve doğusunda doğu ve güneydoğu yönlerden; Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa); Batı ve Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden, Hatay kıyılarında doğu ve güneydoğu yönlerden yer yer tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; oluşabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA

Çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde İstanbul Avrupa Yakası'nın kuzeyi, gece saatlerinden itibaren Edirne hariç tüm bölgenin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



BURSA 3°C, 8°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



ÇANAKKALE 5°C, 7°C



Çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 



İSTANBUL 7°C, 9°C



Çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Avrupa Yakası'nın kuzeyi, gece saatlerinden itibaren Anadolu Yakası ve zamanla il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



KIRKLARELI 2°C, 3°C



Çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar güney ve iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman 100 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 



A.KARAHISAR 2°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde yağmur, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.



IZMIR 9°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı



MANISA 6°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



MUĞLA 3°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Adana ve Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2), Antalya'nın batı ilçeleri ile Adana ve Mersin kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (100 kg/m2 üzeri) olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu, Hatay çevrelerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde (80-100 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 



ADANA 8°C, 14°C



Çok bulutlu, kuvvetli, kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı



ANTALYA 10°C, 15°C



Çok bulutlu, kuvvetli, batı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



BURDUR 4°C, 6°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı



HATAY 8°C, 10°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve doğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor. 



ANKARA 3°C, 7°C



Çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yağmurlu 



CANKIRI 1°C, 6°C



Çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yağmurlu 



ESKISEHIR 2°C, 4°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 



KONYA 3°C, 9°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.



SİNOP 9°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu 



BOLU 2°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde yağmur, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.



DÜZCE 6°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 



ZONGULDAK 7°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinde Orta Karadeniz in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor. 



AMASYA 7°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yağmurlu



ÇORUM 2°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yağmurlu



SAMSUN 8°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu



TRABZON 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Iğdır ve Hakkari hariç bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ERZURUM -8°C, -1°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



KARS -12°C, -2°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı



MUŞ -13°C, -9°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı



VAN -6°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



DIYARBAKIR -1°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



GAZIANTEP 2°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



SIIRT 3°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı



ŞANLIURFA 6°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Akdeniz’de fırtına; Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu gece saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinden itibaren yer yer 6 (50 km/sa), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, doğusu gece saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısı yer yer 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, batısı gece saatlerinden itibaren yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağışta anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege’de güney ve güneydoğudan, kuzeyi gece saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/sa) yer yer 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın öğleden sonra batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, Görüş: Zayıf. 

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli, yarın kar yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, güneyi güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, sis ve yağış anında zayıf.


Yorumlar