Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? İşte 31 Ocak 2019 Perşembe hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya ve Konya için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Aynı zamanda kuvvetli yağış ve rüzgara karşı tedbirli olunmasını istedi. Türkiye genelinde yarın hava nasıl? İşte 31 Ocak 2019 Perşembe hava durumu

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2019 19:43

Meteoroloji yarın ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceğini bildirdi. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Antalya ve Konya'nın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Türkiye genelinde yarın  hava nasıl? 

Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar'ın batı kesimleri, Manisa, Denizli, Uşak, Çorum, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'nun kuzeybatı ve güneydoğusu ile Gümüşhane, Bayburt ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde ise yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale ve Burdur'un güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.  

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale ve Burdur'un güney ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ile Akdeniz kıyı şeridinde yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI 

Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı, Ege, Batı ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), bu akşam ilk saatlerde Hatay çevrelerinde yer yer fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ağaçların ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR UYARISI

Antalya'nın doğusunun ve Konya'nın güneyinin 1200 m. ve üzeri rakımlı yerlerindeki kar yağışlarının yarın (Perşembe) gece saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm. ve üzeri) olması beklendiğinden, başta Antalya ve Konya'yı birbirine bağlayan kara yollarında olmak üzere buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışına bağlı olarak ulaşımda aksamalara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile İstanbul Anadolu yakasının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Çanakkale'nin güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.



BURSA 7°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu



ÇANAKKALE 9°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



İSTANBUL 9°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Anadolu yakası sağanak yağışlı



KIRKLARELI 7°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri, Denizli, Uşak ve Manisa çevreleri ile Afyonkarahisar'ın batı kesimlerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor. 



A.KARAHISAR 3°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde batı kesimleri yağmurlu



IZMIR 8°C, 12°C



Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



MANISA 7°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinde yağmurlu



MUĞLA 4°C, 9°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışın Antalya'nın doğusunun ve Konya'nın güneyinin 1200 m ve üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde; Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile, Burdur'un güney ilçelerinde yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa), bu akşam ilk saatlerde Hatay çevrelerinde yer yer fırtına (70-90 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



ADANA 9°C, 15°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ANTALYA 8°C, 15°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



BURDUR 4°C, 9°C



Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Perşembe) güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



HATAY 7°C, 13°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Eskişehir hariç) hafif yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve doğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin kuzeybatı kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.



ANKARA 2°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinde hafif yağmurlu



CANKIRI 2°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde hafif yağmurlu



ESKISEHIR 4°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu



KONYA 2°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.



SİNOP 12°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu



BOLU 3°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu



DÜZCE 12°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu



ZONGULDAK 12°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Çorum, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



AMASYA 6°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu



ÇORUM 2°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde hafif yağmurlu



SAMSUN 11°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON 8°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ERZURUM -8°C, 1°C



Parçalı ve çok bulutlu



KARS -15°C, -2°C



Parçalı ve çok bulutlu



MUŞ -5°C, 0°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde kar yağışlı



VAN -5°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



DIYARBAKIR 2°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



GAZIANTEP 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



SIIRT 3°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



ŞANLIURFA 7°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Güney Ege’de fırtına; yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Kuzey Ege’nin güneyi ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz’in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in batısı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de güney ve güneybatıdan, akşam saatleri ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yer yer 5 (40 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısı 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, yer yer 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneydoğudan, gece saatleri ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde 6 (50 km/sa) kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,5m, gece saatlerinde 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan, gece saatlerinde güneyi güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın (Perşembe) öğle saatlerinde güneyi 7 (60 km/sa), Güney Ege’de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın (Perşembe) sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yer yer 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, güneyi yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yer yer 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına ve kuvvetli yağış anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinde Antalya Körfezi güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra batısı 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz’de güney ve güneybatıdan, kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz’in batısı yer yer 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde kar yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Etiketler 31 Ocak 2019
Yorumlar