Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? İşte 30 Ocak 2019 Çarşamba hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısı geldi. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Yarın hava nasıl? İşte 30 Ocak 2019 Çarşamba yurtta hava durumu.

Abone ol
Abone ol 29 Ocak 2019 20:38

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Ege, Akdeniz ile Konya, Karaman, Adıyaman, G. Antep, Kilis çevreleri ile Eskişehir ve Ankara’nın güney kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların İzmir'in batısı, Aydın'ın kıyı kesimleri ile Muğla ve Antalya illerinde yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Yağışların; Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların İzmir'in batısı, Aydın'ın kıyı kesimleri ile Muğla ve Antalya illerinde yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ile Akdeniz kıyı şeridinde yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara'nın güneybatısı, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa.), Kıyı Ege’de çok kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa), Hatay merkez ve batı ilçelerinde doğulu yönlerden fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ağaçların ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneybatı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. 



BURSA 8°C, 16°C



Parçalı ve zamanla çok bulutlu



ÇANAKKALE 10°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



İSTANBUL 9°C, 14°C



Parçalı ve zamanla çok bulutlu



KIRKLARELI 8°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Muğla ve Aydın çevreleri ile yarın bölge genelinin aralıklı sağanak ve kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir'in batısı, Aydın'ın kıyı kesimleri ile Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa), kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 



A.KARAHISAR 3°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu



IZMIR 11°C, 14°C



Çok bulutlu, yarın batı kesimleri yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



MANISA 9°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı



MUĞLA 5°C, 10°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile yarın zamanla bölge genelinin sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa), Hatay merkez ve batı ilçelerinde doğulu yönlerden çok kuvvetli ve fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi bekleniyor.



ADANA 8°C, 18°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ANTALYA 10°C, 15°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yer yer kuvvetli olması bekleniyor.



BURDUR 3°C, 7°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı



HATAY 7°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Ankara ve Eskişehir'in güney kesimleri ile Konya ve Karaman çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın güney ve doğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



ANKARA 3°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra güney kesimleri hafif yağmurlu



CANKIRI 1°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



ESKISEHIR 3°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra güney kesimleri hafif yağmurlu



KONYA 2°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu, yarın zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.



SİNOP 11°C, 16°C



Parçalı ve yarın zamanla çok bulutlu



BOLU 3°C, 12°C



Parçalı ve yarın zamanla çok bulutlu



DÜZCE 7°C, 19°C



Parçalı bulutlu



ZONGULDAK 10°C, 16°C



Parçalı ve yarın zamanla çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



AMASYA 3°C, 15°C



Parçalı bulutlu 



ÇORUM 0°C, 11°C



Parçalı bulutlu 



SAMSUN 8°C, 17°C



Parçalı bulutlu 



TRABZON 8°C, 14°C



Parçalı bulutlu 

DOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu, yarın zamanla güneybatı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ERZURUM -10°C, 2°C



Parçalı bulutlu



KARS -13°C, 2°C



Parçalı bulutlu



MUŞ -1°C, 1°C



Parçalı bulutlu



VAN -3°C, 4°C



Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu, yarın zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



DIYARBAKIR 1°C, 11°C



Parçalı bulutlu



GAZIANTEP 2°C, 10°C



Parçalı bulutlu, yarın zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı



SIIRT 2°C, 10°C



Parçalı bulutlu



ŞANLIURFA 4°C, 12°C



Parçalı bulutlu, yarın zamanla çok bulutlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Doğu Akdeniz’de kuvvetli fırtına, Ege ve Batı Akdeniz’de fırtına rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de güney ve güneydoğu, Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Batı Karadeniz’de 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, zamanla yağmurlu, Rüzgâr: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneydoğu, Güney Ege’de yarın öğle saatlerinde güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın öğle saatlerinde Güney Ege’de 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısında yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın sabah saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa), Doğu Akdeniz'de yer yer 9 (90 km/sa) öğleden sonra 4ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, zamanla 3,0 ila 4,0m, Doğu Akdeniz’de yer yer 5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yer yer pus ve sisli, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, sis anında zayıf. 





Yorumlar