Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? İşte 3 Mart 2019 Pazar Hava Durumu

Meteoroloji uyardı. Artvin'de yoğun kar yağışı etkili olacak. Türkiye genelinde yarın hava nasıl? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 3 Mart 2019 Pazar hava durumu.

Abone ol
Abone ol 02 Mart 2019 19:26

Yarın ülke geneli parçalı ve çok bulutlu geçecek.  Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Bursa’nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Yarın Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.

Artvin için yoğun kar yağışı uyarısı

Artvin’de görülecek yağışların 700 metre ve üzeri rakımlı yerlerinde kar, doğusunda (Şavşat) yoğun kar (20-40 Cm), Ardahan’da görülecek kar yağışlarının ise kuzeyinde (Posof, Hanak ve Damal) yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Aralıklarla etkili olacak kar yağışlarının oluşturabileceği buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.





BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı, çok bulutlu, güney ve doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı, Bursa’nın yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bursa, Çanakkale, Kırklareli ve İstanbul’da yarın hava nasıl? İşte 3 Mart 2019 Pazar Marmara Bölgesi hava durumu.



BURSA 3°C, 10°C



Parçalı, çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu



ÇANAKKALE 5°C, 9°C



Parçalı, çok bulutlu, gece saatlerine kadar güney kesimleri hafif sağanak yağışlı



İSTANBUL 4°C, 9°C



Parçalı, çok bulutlu



KIRKLARELİ 1°C, 10°C



Parçalı, çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Afyonkarahisar, Denizli, İzmir, Denizli ve Manisa’da yarın hava nasıl? İşte 3 Mart 2019 Pazar Ege Bölgesi hava durumu.



A.KARAHİSAR 1°C, 8°C



Parçalı, çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra yağmurlu



DENİZLİ 7°C, 14°C



Parçalı, çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



İZMİR 11°C, 16°C



Parçalı, çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı



MANİSA 5°C, 14°C



Parçalı, çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Adana, Antalya, Burdur, Hatay’da yarın hava nasıl? İşte 3 Mart 2019 Pazar Akdeniz Bölgesi hava durumu.



ADANA 8°C, 16°C



Parçalı, çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı



ANTALYA 11°C, 16°C



Parçalı, çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı



BURDUR 0°C, 10°C



Parçalı, çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



HATAY 9°C, 13°C



Parçalı, çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı, çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren güneyinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya’da yarın hava nasıl? İşte 3 Mart 2019 Pazar İç Anadolu Bölgesi hava durumu.



ANKARA 0°C, 9°C



Parçalı, çok bulutlu



ÇANKIRI 0°C, 7°C



Parçalı, çok bulutlu



ESKİŞEHİR 2°C, 7°C



Parçalı, çok bulutlu



KONYA 2°C, 11°C



Parçalı, çok bulutlu yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak yarın hava nasıl? İşte 3 Mart 2019 Pazar Karadeniz Bölgesi hava durumu.



BOLU -2°C, 7°C



Parçalı, çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı



DÜZCE 3°C, 10°C



Parçalı, çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmurlu



SİNOP 5°C, 7°C



Parçalı, çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmurlu



ZONGULDAK 4°C, 9°C



Parçalı, çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, Artvin’in doğu kesimlerinde yoğun (20-40 Cm) olmak üzere iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın; Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatıdan kuvvetli (40-60 Km/sa.) olarak eseceği tahmin ediliyor. Amasya, Çorum, Samsun ve Trabzon’da yarın hava nasıl? İşte 3 Mart 2019 Pazar Karadeniz Bölgesi hava durumu.



AMASYA 4°C, 8°C



Parçalı, çok bulutlu, gece saatlerine kadar karla karışık yağmur ve kar yağışlı



ÇORUM 0°C, 6°C



Parçalı, çok bulutlu



SAMSUN 4°C, 8°C



Parçalı, çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmurlu



TRABZON 7°C, 8°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kar, Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın; kuzey ve doğu kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa.) olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Erzurum, Kars, Muş, Van’da yarın hava nasıl? İşte 3 Mart 2019 Pazar Doğu Anadolu Bölgesi hava durumu.



ERZURUM -6°C, 2°C



Parçalı, çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



KARS -8°C, 0°C



Parçalı, çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



MUŞ -7°C, 0°C



Parçalı, çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



VAN -3°C, 5°C



Parçalı, çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Diyarbakır, Gaziantep, Siirt, Şanlıurfa’da yarın hava nasıl? İşte 3 Mart 2019 Pazar Marmara Bölgesi hava durumu.



DİYARBAKIR 2°C, 8°C



Parçalı, çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



GAZİANTEP 5°C, 9°C



Parçalı, çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı



SİİRT 2°C, 6°C



Parçalı, çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



ŞANLIURFA 6°C, 12°C



Parçalı, çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Denizlerde yarın hava nasıl? İşte 3 Mart 2019 Pazar Marmara Bölgesi hava durumu.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan, yarın öğleden sonra kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/sa), gece doğusu yer yer 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusu gece yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar güneyi hafif yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile yarın sabah saatlerine kadar kuzeyi aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren yer yer 7 (60 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, yarın öğleden sonra kuzeybatıdan, güneyi güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) yarın sabah saatlerinden itibaren 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, gece saatlerinden itibaren Antalya Körfezi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, yarın sabah saatlerinden itibaren batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, doğusu 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, hafif kar yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.




Yorumlar