Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? İşte 29 Ocak 2019 Salı hava durumu

Meteoroloji hava sıcaklığının Marmara'da 2 ila 6 derece atacağını bildirdi. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Türkiye geneli yarın hava nasıl? İşte 28 Ocak 2019 Salı hava durumu

Abone ol
Abone ol 28 Ocak 2019 20:06

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne, Çanakkale, Antalya, Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Kars, Erzurum, Bitlis, Muş, Hakkari, Van ve Ağrı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Muğla ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli sağanak (21-50 kg/m2), Hakkari, Şırnak'ın doğu kesimlerinin yüksekleri ile Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Doğu Anadolu bölgesinin güneydoğu kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Yağışların; Muğla ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YOĞUN KAR VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Hakkari, Şırnak'ın doğu kesimlerinin yüksekleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) beklenmektedir. Yerde mevcut yüksek miktardaki kar örtüsünün üzerine yoğun kar yağışları meydana geleceğinden, bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.





BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



BURSA 8°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu



ÇANAKKALE 9°C, 14°C



Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı



İSTANBUL 9°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu



KIRKLARELI 7°C, 13°C



Çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Salı) öğleden sonra Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde güneydoğudan yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 



A.KARAHISAR -1°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



IZMIR 11°C, 15°C



Çok bulutlu ve sağanak yağışlı



MANISA 9°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu



MUĞLA 5°C, 10°C



Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Salı) öğleden sonra yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden sonra Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ADANA 6°C, 17°C



Parçalı bulutlu



ANTALYA 10°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden sonra sağanak yağışlı 



BURDUR 2°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu



HATAY 8°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ANKARA 1°C, 10°C



Parçalı bulutlu



CANKIRI 1°C, 9°C



Parçalı bulutlu



ESKISEHIR 1°C, 11°C



Parçalı bulutlu



KONYA 0°C, 11°C



Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



SİNOP 10°C, 15°C



Parçalı bulutlu



BOLU 2°C, 11°C



Parçalı bulutlu



DÜZCE 7°C, 16°C



Parçalı bulutlu



ZONGULDAK 7°C, 15°C



Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



AMASYA 3°C, 15°C



Parçalı bulutlu 



ÇORUM 1°C, 10°C



Parçalı bulutlu 



SAMSUN 8°C, 16°C



Parçalı bulutlu 



TRABZON 8°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu 

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimleri ile Kars, Erzurum ve Ağrı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar, Şırnak ve Iğdır çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur, Hakkari, Şırnak'ın doğu kesimlerinin yüksekleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ERZURUM -5°C, 2°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı



KARS -6°C, 1°C



Çok bulutlu ve kar yağışlı



MUŞ -1°C, 4°C



Çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerine kadar kar yağışlı 



VAN -1°C, 4°C



Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



DIYARBAKIR 4°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı



GAZIANTEP 4°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu



SIIRT 4°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı



ŞANLIURFA 6°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısı 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu gece güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan, yarın güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege’de güney ve güneybatıdan, yarın güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), kuzeyi ile yarın geneli 4 ila 6 (30-50 km/sa) yarın öğleden sonra 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi ile yarın geneli 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu gece saatlerinde, batısı yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, yarın öğleden sonra güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) bu gece ve yarın öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) gece saatlerinde 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 yer yer 6 (20-40 yer yer 50 km/sa), yarın öğleden sonra güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar