Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? İşte 15 Şubat 2019 Cuma hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava ile güncel hava durumu verilerini paylaştı. Türkiye genelinde yarın hava nasıl? İşte 15 Şubat 2019 Cuma hava durumu

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2019 19:36

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutu, Marmara, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu gece saatlerinden itibaren Hatay il merkezi ile Samandağ ve Yayladağı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari çevreleri ile Şırnak’ın doğu kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Hakkari il geneli ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde (Uludere ve Beytüşşebap), mevcut yüksek kar örtüsünün üzerine, bu akşam saatlerinden itibaren yeni kar yağışları bekleniyor. Kar yağışının yarın (cuma) öğle saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun (20-40 cm) olacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar ve dik yamaçlarda meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA

Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. 



BURSA 3°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı



ÇANAKKALE 4°C, 7°C



Çok bulutlu ve yarın (Cuma) aralıklı yağmurlu



İSTANBUL 4°C, 8°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



KIRKLARELI 1°C, 4°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

EGE

Çok bulutlu, Manisa, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar ve Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. 



A.KARAHISAR -2°C, 3°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı



IZMIR 6°C, 10°C



Çok bulutlu



MANISA 4°C, 9°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



MUĞLA 2°C, 12°C



Çok bulutlu ve yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı çok bulutlu ile Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu gece saatlerinden itibaren Hatay il merkezi ile Samandağ ve Yayladağı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 



ADANA 8°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı



ANTALYA 12°C, 16°C



Çok bulutlu , doğusu aralıklı sağanak yağışlı



BURDUR 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu 



HATAY 5°C, 9°C



Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu gece saatlerinden itibaren il merkezi ile Samandağ ve Yayladağı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, bölgenin yüksek kesimlerinde yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor.



ANKARA 1°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı 



CANKIRI 1°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı 



KIRIKKALE 2°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı 



KONYA 4°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.



BOLU -2°C, 3°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



DÜZCE 6°C, 9°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmurlu



SİNOP 5°C, 8°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



ZONGULDAK 4°C, 7°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.



AMASYA 4°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



ÇORUM -1°C, 5°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı



SAMSUN 4°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



TRABZON 6°C, 8°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Hakkari il geneli ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde (Uludere ve Beytüşşebap) yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ERZURUM -7°C, 0°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



KARS -9°C, -1°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



MUŞ -5°C, -2°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



VAN -4°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 



DIYARBAKIR 1°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



GAZIANTEP 2°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



SIIRT 1°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



ŞANLIURFA 3°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Kuzey Ege’de kuvvetli fırtına; Güney Ege’nin kuzeyi, Batı Akdeniz’in açıkları ile Orta Akdeniz’de fırtına; Marmara ile yarın (Cuma) öğle saatlerinde Batı Karadeniz’in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (40-60 km/sa), yarın (Cuma) öğle saatlerinde batısı 7 (60 km/sa), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Cuma) sabah saatlerinde batısı 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı 1,5 ila 2,5m, Batı Karadeniz’in batısı yer yer 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde doğusu ile yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren geneli 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinde kuzeyi ile Güney Ege’nin güneyi sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın (Cuma) öğle saatlerinde 9 (75-90 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), güneyi güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Orta ve Kuzey Ege 3,5 ila 4,5m, yer yer 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf. 

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde 6 (50 km/sa), açıkları ile doğusu doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Batı Akdeniz açıkları ile Orta Akdeniz’de 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf. 

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, bugün akşam saatleri ile yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yer yer 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, yer yer 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.





Etiketler 15 Şubat 2019
Yorumlar