Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? İşte 14 Şubat 2019 Perşembe hava durumu

14 Şubat Sevgililer Gününüz kutlu olsun.. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıkları. İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz ile güneydoğu Anadolu'da 3 ila 6 derece azalacağını bildirdi. Türkiye genelinde yarın hava nasıl? İşte 14 Şubat 2019 Perşembe hava durumu..

Abone ol
Abone ol 13 Şubat 2019 19:13

14 Şubat Sevgililer Gününüz kutlu olsun.. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıkları. İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz ile güneydoğu Anadolu'da 3 ila 6 derece azalacağını bildirdi. Türkiye genelinde yarın hava nasıl? İşte 14 Şubat 2019 Perşembe hava durumu..

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Kırklareli hariç), Ege, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Karaman, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batı kesimleri, Çankırı, Giresun ile Muş ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Kütahya, Afyon, Eskişehir, Tunceli, Muş, Bingöl, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Sakarya'nın iç kesimleri ile Mersin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Sakarya'nın iç kesimleri ile Mersin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması(20-50 Kg/m2) beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-90 km/sa) esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin Edirne ve Kırklareli dışında kalan kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, zamanla Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



BURSA 2°C, 6°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



ÇANAKKALE 2°C, 8°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



İSTANBUL 5°C, 7°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



KIRKLARELI 0°C, 7°C



Çok bulutlu

EGE

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge genelinin, yarın Kütahya ve Muğla çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, zamanla Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. 



A.KARAHISAR 3°C, 6°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu



IZMIR 6°C, 10°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı



MANISA 4°C, 8°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı



MUĞLA 3°C, 12°C



Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile yarın bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yarın zamanla İç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Mersin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.



ADANA 10°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı



ANTALYA 10°C, 16°C



Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı



BURDUR 3°C, 10°C



Çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu



HATAY 8°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın batı kesimlerinin yağmurlu, yarın Eskişehir, Çankırı ve Karaman çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. 



ANKARA 4°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde batı kesimleri, yarın zamanla kuzey ve batı kesimleri yağmurlu



ESKİŞEHİR 1°C, 2°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri ile yarın karla karışık yağmur ve kar yağışlı



KIRIKKALE 2°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu



KONYA 3°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde batısı ile yarın bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.



BOLU 1°C, 3°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



KARABÜK 4°C, 6°C



Çok bulutlu, yarın aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı



SİNOP 8°C, 9°C



Çok bulutlu, yarın aralıklı yağmurlu



ZONGULDAK 8°C, 8°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın Samsun çevreleri ile zamanla Çorum, Amasya, Tokat, Ordu ve Giresun çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.



ARTVİN 5°C, 12°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu



ÇORUM 1°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın zamanla aralıklı yağmurlu



SAMSUN 8°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın zamanla aralıklı yağmurlu



TRABZON 6°C, 9°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve hakkari çevrelerinin kar yağışlı, Şırnak, Malatya ve Elazığ çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ERZURUM -15°C, -2°C



Parçalı ve çok bulutlu



KARS -17°C, -2°C



Parçalı ve çok bulutlu



MUŞ -5°C, 0°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra kar yağışlı



VAN -6°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Adıyaman çevreleri ile yarın bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



DIYARBAKIR 0°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı



GAZIANTEP 3°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı



SIIRT 1°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu



ŞANLIURFA 6°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Kuzey Ege’de kuvvetli fırtına; Marmara, Güney Ege ve Doğu Akdeniz açıkları ile Hatay kıyılarında fırtına, Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (40-60 km/sa), zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı, batısı akşam ve gece saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısı yarın öğle saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf. 

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 (75-90 km/sa), yarın sabah saatlerinden sonra 6 ila 8 (50-75 km/sa), Güney Ege’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), kuzeyi ile açıkları 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, kuzeyinde 4,0 ila 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf. 

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğu, batısı ile yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeyi kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), batısı ile yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeyi 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), açıkları ile Hatay kıyılarında 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, doğusu yer yer 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf. 

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.


Yorumlar