Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? İşte 13 Şubat 2019 Çarşamba hava durumu

Yurdun iç ve batı kesimlerinde yağışlı bir hava bekleniyor. Marmara ve Ege için fırtına uyarısı da yapıldı. Yarın hava nasıl? İşte 13 Şubat 2019 Çarşamba hava durumu

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2019 21:22

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege (Afyonkarahisar hariç), Batı Akdeniz, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri ile Mersin’in kuzey kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın güneyi ve Kıyı Ege ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olarak gerçekleşecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

 Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri (Toroslar Mevkii) ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın: Genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (80-100 km/sa) esmesi bekleniyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara’nın güneyi ve Kıyı Ege ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (20-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (80-100 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın sebep olacağı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA

Çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneyi ile İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olarak gerçekleşecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (80-100 km/sa) esmesi bekleniyor.



BURSA 3°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 



ÇANAKKALE 3°C, 6°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 



İSTANBUL 6°C, 8°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 



KIRKLARELI 3°C, 5°C



Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu 

EGE

Çok bulutlu, Afyonkarahisar hariç bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren bölgenin kuzey kıyılarında ve zamanla tüm kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (80-100 km/sa) esmesi bekleniyor. 



A.KARAHISAR 5°C, 9°C



Çok bulutlu



IZMIR 10°C, 13°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 



MANISA 8°C, 13°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 



MUĞLA 6°C, 10°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.



ADANA 8°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu



ANTALYA 11°C, 15°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor.



BURDUR 5°C, 10°C



Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu



HATAY 5°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. 



ANKARA 3°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



CANKIRI 2°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu



KIRIKKALE 3°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu



KONYA 3°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.



BOLU 2°C, 8°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu



DÜZCE 7°C, 12°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu



SİNOP 8°C, 11°C



Çok bulutlu



ZONGULDAK 6°C, 8°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



AMASYA 4°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu



ÇORUM 1°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 9°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON 8°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ERZURUM -10°C, -1°C



Parçalı ve az bulutlu



KARS -11°C, 1°C



Parçalı ve az bulutlu



MUŞ -6°C, 1°C



Parçalı ve az bulutlu



VAN -5°C, -3°C



Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



DIYARBAKIR -1°C, 12°C



Parçalı bulutlu



GAZIANTEP 4°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu 



SIIRT 3°C, 11°C



Parçalı bulutlu



ŞANLIURFA 7°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu 

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Yarın öğleden sonra Kuzey Ege’de kuvvetli fırtına; Marmara’da fırtına, Batı Karadeniz ve Orta Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı yer yer yağmur, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) yarın öğleden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan, yarın sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yarın öğleden sonra batısı 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) yarın sabah kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın öğleden sonra 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, yarın öğleden sonra 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın sabah 6 ila 8 (50-75 km/sa) yarın öğleden sonra 7 ila 9 (75-90 km/sa) Güney Ege’de güney ve güneydoğudan, kuzeyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın sabah kuzeyi kuzeydoğudan 4 ila 6 (40-60 km/sa) yarın öğleden sonra 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yarın 2,5m kuzeyi 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına ve kuvvetli yağış anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) yarın öğleden sonra 6 (50 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, gece doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) yarın öğleden sonra 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, yarın kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.


Yorumlar