Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? İşte 12 Şubat 2019 Pazartesi hava durumu

Meteoroloji uyardı. Ege ve Marmara'da sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Yarın hava nasıl olacak? İşte 12 Şubat 2019 Pazartesi hava durumu

Abone ol
Abone ol 11 Şubat 2019 18:56

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Çanakkale’nin güneyi ile Balıkesir’in batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın: Genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor. 

Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kıyıları ve İzmir'in kuzeyinde yarın (Salı) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (30-60 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'de; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden,kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 Km/saat), Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyıları ve İzmir'in kuzeyinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın sebep olacağı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale’nin güneyi ile Balıkesir’in batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 



BURSA 8°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) aralıklı sağanak yağışlı. 



ÇANAKKALE 11°C, 13°C



Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 



EDİRNE 8°C, 11°C



Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı. 



İSTANBUL 10°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) aralıklı sağanak yağışlı. 

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.



A.KARAHISAR 2°C, 11°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde yer yer sisli 



IZMIR 13°C, 17°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı



KÜTAHYA 4°C, 11°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde yer yer sisli 



MUĞLA 6°C, 12°C



Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı ile bölge genelinin çok bulutlu, Antalya çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ADANA 8°C, 17°C



Parçalı ve az bulutlu, yarın (Salı) zamanla çok bulutlu



ANTALYA 11°C, 16°C



Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 



BURDUR 4°C, 10°C



Parçalı zamanla çok bulutlu



HATAY 6°C, 15°C



Parçalı ve az bulutlu, yarın (Salı) zamanla çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ANKARA 1°C, 13°C



Parçalı, yarın (Salı) zamanla çok bulutlu



CANKIRI 0°C, 13°C



Parçalı, yarın (Salı) zamanla çok bulutlu



KIRIKKALE 2°C, 12°C



Parçalı, yarın (Salı) zamanla çok bulutlu



KONYA 3°C, 12°C



Parçalı, yarın (Salı) zamanla çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı, yarın (Salı) yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



BOLU 3°C, 12°C



Parçalı, yarın (Salı) çok bulutlu



KASTAMONU 1°C, 11°C



Parçalı, yarın (Salı) zamanla çok bulutlu



SİNOP 9°C, 15°C



Parçalı, yarın (Salı) zamanla çok bulutlu



ZONGULDAK 8°C, 15°C



Parçalı, yarın (Salı) çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



AMASYA 6°C, 16°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu



ÇORUM 2°C, 12°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu



SAMSUN 8°C, 17°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu



TRABZON 6°C, 14°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ERZURUM -11°C, 0°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu



HAKKARİ -7°C, 2°C



Parçalı ve çok bulutlu 



MUŞ -6°C, 2°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu



VAN -7°C, 4°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



DIYARBAKIR 0°C, 13°C



Parçalı bulutlu, bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli



GAZIANTEP 1°C, 11°C



Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 



SIIRT 1°C, 12°C



Parçalı bulutlu, bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli



ŞANLIURFA 3°C, 14°C



Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL?

Kuzey Ege’ de fırtına, Batı Karadeniz ve Marmara’ da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden itibaren batısı aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de güney ve güneydoğu, sabah saatlerinde doğusu, öğle saatlerinde geneli 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde batısı ile sabah saatlerinde geneli güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı gece 7 (60 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı 2,5m, gece 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinde güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, sabah 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde geneli, sabah saatlerinde batısı güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), sabah saatlerinde geneli güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/sa), Güney Ege’de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,5m, kuzeyi 3,0m, yer yer 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf. 

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, batısı aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatı, gece saatlerinde kuzeyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinde güneybatı, doğusu kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, pus anında orta, sis anında zayıf.


Yorumlar