Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? 30 Mart 2019 Cumartesi Hava Durumu

Yarın ülkede sıcaklıkların İç Anadolu'nun güney ve doğusunda hissedilir derecede olmak üzere ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.Türkiye genelinde yarın hava nasıl? İşte 30 Mart 2019 Cumartesi hava durumu.

Abone ol
Abone ol 29 Mart 2019 19:48

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (40-80 kg/m2) yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl çevreleri ile Siirt ve Şırnak'ın doğusu, Diyarbakır’ın kuzeydoğusu ve Batman’ın kuzeyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Marmara ve Ege’de kuvvetli zaman zaman fırtına (50-70 km/saat), Marmara'nın güneybatısı (Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı) ve Kuzey Ege’de (İzmir'in ve Manisa'nın kuzeyi) fırtına zaman zaman kuvvetli fırtına (70-90 Km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı( Çatı Uçması, Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ SAĞANAK VE YOĞUN KAR YAĞIŞ UYARISI: Doğu bölgelerimizde görülecek yağışların, Hakkari, Bitlis, Muş ve Bingöl çevreleri ile Siirt ve Şırnak illerinin doğu, Tunceli’nin kuzey, Diyarbakır’ın Kulp ve Batman’ın Sason ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (20-50 cm) kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda aksamalar, yer yer tipi şeklinde yağış ve çığ düşme riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Güneydoğu kesimlerde görülecek yağışların; Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış (40-80 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında yer yer kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara'nın güneydoğusu (Bilecik, Sakarya'nın ve Bursa'nın güneyi), İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya), Göller Yöresi (Burdur, Isparta) ve İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları, don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğudan genellikle kuvvetli zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'nın batısında fırtına zaman zaman kuvvetli fırtına (70-90 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Bilecik çevreleri ile Sakarya ve Bursa'nın güney kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.



BURSA 3°C, 12°C



Parçalı bulutlu



ÇANAKKALE 5°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu



İSTANBUL 6°C, 12°C



Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğudan kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde (50-70 km/sa.) esmesi bekleniyor.



KIRKLARELİ 3°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğudan genellikle kuvvetli zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde, İzmir ve Manisa'nın kuzeyinde fırtına zaman zaman kuvvetli fırtına (70-90 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde İç Ege'de (Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya) orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.



A.KARAHİSAR -3°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu



DENİZLİ 4°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu



İZMİR 7°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğudan kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde (50-70 km/sa.) esmesi bekleniyor.



MANİSA 6°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de kuvvetli (40-80 kg/m2) olmak üzere bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinde Göller yöresinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Göller Yöresinde (Burdur, Isparta) orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.



ADANA 10°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuvvetli (40-80 kg/m2) olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ANTALYA 10°C, 17°C



Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı



BURDUR 1°C, 11°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu



HATAY 10°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuvvetli (40-80 kg/m2) olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzeydoğudan kuvvetli olarak (30-60 km/sa.) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.



ANKARA -2°C, 9°C



Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuzeydoğudan kuvvetli olarak (30-50 km/sa.) esmesi bekleniyor.



ESKİŞEHİR -3°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu



KONYA 0°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı



SİVAS -4°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç ve batı kesimlerinde kuzeydoğudan kuvvetli olarak (30-60 km/sa.) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.



BOLU -3°C, 9°C



Parçalı bulutlu



DÜZCE 0°C, 11°C



Parçalı bulutlu



SİNOP 6°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



ZONGULDAK 2°C, 9°C



Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ oluşma riski bulunmaktadır.



AMASYA 0°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu



ARTVİN 0°C, 5°C



Çok bulutlu, kıyı kesimleri hafif yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı



SAMSUN 4°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar yağmurlu



TRABZON 4°C, 9°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari, Bitlis, Muş ve Bingöl çevreleri ile Siirt ve Şırnak'ın doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun (20-50 cm) kar, Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (40-80 kg/m2) yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Kuzey ve doğusunda gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ oluşma riski bulunmaktadır.



ERZURUM -2°C, 1°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



KARS -6°C, 1°C



Çok bulutlu kar yağışlı



MUŞ 2°C, 6°C



Çok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması bekleniyor.



VAN 2°C, 8°C



Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, Diyarbakır'ın kuzeydoğu, Batman'ın kuzey ve Siirt'in doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20-50 cm), bölgenin geri kalanında kuvvetli (40-80 kg/m2) yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak olmak üzere bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



DİYARBAKIR 6°C, 14°C



Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar kuvvetli (40-80 kg/m2) olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, kuzeydoğu ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.



GAZİANTEP 7°C, 14°C



Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuvvetli (40-80 kg/m2) olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



SİİRT 7°C, 12°C



Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar kuvvetli (40-80 kg/m2) olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, doğu ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.



ŞANLIURFA 10°C, 15°C



Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuvvetli (40-80 kg/m2) olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Ege’de kuvvetli fırtına; Marmara ile Batı ve Orta Akdeniz’de fırtına; Batı Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), doğusu 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısı 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: Zayıf.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi gece saatlerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 (75-90 km/sa), yarın sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), kuzeyi kuzeydoğudan 7 ila 9 (75-90 km/sa) yarın sabah saatlerinde itibaren 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 4,0 ila 5,0m, yarın sabah saatlerinden sonra 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), açıkları yer yer 8 (75 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 yer yer 6 (20-40 yer yer 50 km/sa), batısı 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, orta ve batısı 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 (10-30 yer yer 40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar