Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? 3 Nisan 2019 Çarşamba Hava Durumu

Hava sıcaklıkları Kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yarın hava nasıl? 3 Nisan 2019 Çarşamba Hava Durumu

Abone ol
Abone ol 02 Nisan 2019 23:00

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege, Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli kıyıları, İstanbul'un kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Niğde ve Kayseri çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın Bingöl, Adıyaman, Ş. Urfa'nın kuzey ve doğu kesimleri, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Şırnak'ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; yarın Bingöl, Adıyaman, Ş. Urfa'nın kuzey ve doğu kesimleri, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Şırnak'ın batı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Kırklareli'nin kıyı kesimleri, İstanbul'un kuzeyi, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.



BURSA 3°C, 14°C



Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu



ÇANAKKALE 7°C, 16°C



Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu



İSTANBUL 6°C, 14°C



Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı



KIRKLARELİ 3°C, 15°C



Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Aydın, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Muğla çevrelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.



A.KARAHİSAR 1°C, 13°C



Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmurlu



DENİZLİ 7°C, 19°C



Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmurlu



İZMİR 10°C, 20°C



Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu



MANİSA 8°C, 21°C



Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Adana, Osmaniye, K. Maraş, Hatay çevreleri ile Antalya'nın iç kesimleri, yarın bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ADANA 11°C, 19°C



Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ANTALYA 13°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde iç kesimleri, yarın il geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



BURDUR 3°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu



HATAY 9°C, 18°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Niğde çevreleri, yarın öğle saatlerinden sonra Kayseri ve Niğde çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.



ANKARA 3°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu



ÇANKIRI 1°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu



ESKİŞEHİR 4°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu



SİVAS -2°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra bölge genelinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.



BOLU 2°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu



DÜZCE 6°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu



SİNOP 9°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu



ZONGULDAK 6°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile yarın öğle saatlerinden sonra Samsun ve Ordu çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve şeklinde olması bekleniyor.



AMASYA 3°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu



ÇORUM 0°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 6°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu



TRABZON 7°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneybatısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın Bingöl çevreleri ile Şırnak'ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ERZURUM -1°C, 5°C



Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



KARS -3°C, 7°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı



MUŞ 3°C, 9°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu



VAN 2°C, 9°C



Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu ile Mardin çevrelerinde, yarın öğle saatlerinden sonra Adıyaman, Ş. Urfa'nın kuzey ve doğu kesimleri, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.



DİYARBAKIR 7°C, 14°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde, yarın öğle saatlerinden sonra il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



GAZİANTEP 7°C, 14°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



SİİRT 6°C, 12°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ŞANLIURFA 8°C, 17°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğu, doğusu akşam ve gece saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu akşam ve gece saatlerinde 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatı, yarın öğle saatlerinde geneli kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zaman zaman 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece ve yarın sabah saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, güneyi yarın öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde gece saatlerinde güneybatı, yarın sabah ve öğle saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyinde 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, güneyinde 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu ile yarın sabah saatlerinden sonra batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatı, kuzeyi kuzeydoğu, gece saatlerinden sonra geneli güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz’de güney ve güneybatı, gece saatlerinden itibaren batısı kuzeydoğudan, doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmurlu Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar